Mindenmás

Necces a mai nap a görög tengerpartra készülőknek és a hazatérőknek: óriási a sor a déli határszakaszon oda-vissza

Több nyugat-európai országban véget ért a nyári szünidő, holnap kezdődik a tanítás. Emiatt a vendégmunkások és a nyaralók tömegesen utaznak vissza, a magyar-szerb határszakaszon hatalmas a torlódás a Magyarország irányába – írja a pannonrtv.com.

A hazánkból kilépők számára sem jobb a helyzet, mivel sokan még csak most indulnak tengerre.

HÁROM ÓRÁT KELL ARASZOLNIA MAGYARORSZÁG IRÁNYÁBA

Az autópályán a békovai fizetőkapunál is hosszú sorokban várakoznak a járművek, míg a Horgos-Röszke autópálya-határátkelőhelyen minimum három órát kell araszolni, hogy a sorban állók kiléphessenek Szerbiából, és nagyjából ugyanennyi a várakozás a két határ között, a magyarországi belépésre. Három órás veszteglésről számoltak be az autósok a Horgos-Röszke közúti átkelőn, Kelebia-Tompánál 3-5 órát kell várni, a Királyhalom-Ásotthalom átkelőnél pedig már a nyitás előtt kilométeres sorokban torlódtak fel a járművek. A nap folyamán a kevésbé forgalmas határátkelőhelyeken is hosszabb vesztegléssel kell számolniuk a Magyarország felé utazóknak.

Az idegenforgalmi idényben a Királyhalom-Ásotthalom átkelő minden hétvégén 7-től 22, a Bajmok-Bácsalmás pedig 7-től 24 óráig üzemel. A Horgos-Röszke közúti átjáró állandósított nyitvatartása 5-től 23 óráig tart.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb