Mindenmás

Vasárnap felpezsdült Szeged: Megérkeztek a gólyák a városba! (videó)

Szegeden ismét beindult az élet, hiszen elstartoltak a gólyatáborok, ahol az egyetemre készülő fiatalok most ismerkedhetnek meg a várossal, egymással és az előttük álló évekkel. Na meg aki emlékszik rá, ilyenkor aztán elképesztő nagy bulik kezdődnek!

Szeged ismételten megtelik élettel, hiszen elindultak a város híres gólyatáborai. A Szegedi Tudományegyetem friss hallgatói számára a gólyatábor nem csak egy egyszerű tábor, hanem az első lépés egy új, izgalmas élet felé, ahol a város és a közösség egyaránt új perspektívákat kínál. na persze azt is írhatjuk: elindulnak a bulik, a gigantikus ünneplés.

hivatalosan a gólyatáborok célja, hogy az egyetemre érkező fiatalok megismerkedjenek nem csak egymással, hanem Szegeddel is. Az elsőévesek számára ez az esemény remek alkalom arra, hogy megtapasztalják a város egyedi hangulatát, az éjszakai életet, a Tisza-part nyugalmát és az egyetemi évek előttük álló kihívásait. A gólyák már most elkezdték felfedezni a város különböző részeit, a belváros macskaköves utcáin át a TIK könyvtár modern terein keresztül a szórakozóhelyek és vendéglátó helyeket is.

Szeged mindig is híres volt pezsgő egyetemi életéről, ami a gólyatáborokkal kezdődnek. A táborok programjai között szerepelnek közösségi játékok, ismerkedős estek, városnéző túrák és persze a hajnalig tartó bulik, amelyek nélkül a szegedi egyetemi élet elképzelhetetlen lenne. Itt például éppen a Kelemen utcában vonulnak, köszönjük a videót:

Tudtad, hogy a gólyatáborok története több évtizedre nyúlik vissza? Az első ilyen eseményeket még a múlt század közepén szervezték meg, és azóta a tradíció csak erősödött. Mára a gólyatáborok szerves részei lettek az egyetemi kultúrának, és egy olyan közösségi élményt nyújtanak, amely összeköti a diákokat, és hosszú évekre meghatározza az egyetemi életük alapjait.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb