Sport

Hajdu Botond: két érem a cél a paralimpián, a kajak-kenusok versenyében, az egyik nagy esélyes a szegedi Varga Katalin

Hajdu Botond, a magyar para kajak-kenu válogatott szövetségi kapitánya szerint erős csapattal indulnak majd harcba az augusztus 28-án kezdődő és szeptember 8-ig tartó párizsi paralimpián.

Az együttest hat versenyző – az MVM Szeged VE versenyzői, Boldizsár Dalma, Suba Róbert, és Varga Katalin mellett Kiss Tibor, Molnár Nikoletta, és Kiss Péter Pál – alkotja, akik nyolc számban szállnak majd vízre az olimpián már megismert vaires-sur-marne-i pályán.

KÉT ÉREM A CÉL, A SZEGEDI VARGA KATALIN IS ESÉLYES

Hajdu Botond a dunavarsányi edzőtáborban szerdán az M4 Sportnak azt mondta, két érem a cél – azt a Tokióban is dobogós Kiss Péter Páltól és Varga Katalintól várja -, de a többiek számára is reális, hogy bejussanak az A döntőbe, illetve az első hat közé. A KL1 200 méteren címvédőként induló Kiss Péter Pál helyzete különleges, ugyanis sérülése miatt sem a világ-, sem az Európa-bajnokságon nem indult idén. “Ezzel együtt most nagy lépésekkel fejlődik és szerintem van olyan profi, hogy meg tudja oldani ezt a helyzetet is és a versenyhiány ellenére van esélye a címvédésre” – mondta vele kapcsolatban a kapitány.

SZERETNÉ MEGVÉDENI A CÍMÉT PÁRIZSBAN

Maga a versenyző is úgy nyilatkozott, hogy szeretné megvédeni címét Párizsban, bár nagy hátrányból indul, de sokat készül és az utolsó heteket nagyon “megnyomja”. “Nehéz volt feldolgozni, hogy sem a vb-n, sem az Eb-n nem indulhattam, ráadásul mindkét verseny Szegeden volt. Aztán a válogató szétlövésében Juhász Tamást, legjobb barátomat, edzéstársamat kellett legyőzni, mentálisan ezt sem volt könnyű megélni, de nincs köztünk harag.” – idézte fel az idei év eddigi történéseit Kiss Péter Pál. Hozzátette: a formáját nagyon jónak érzi, a sérülése már a múlté, mindenképpen érmet szeretne szerezni a francia fővárosban, s ha sikerülne ismét aranyat kiharcolnia, az minden idei nehézségért kárpótolná.

A PARALIMPIA ELŐTT SZOLNOKON LESZ MÉG EGY ORSZÁGOS BAJNOKSÁG

A kajak-kenusok a magyar csapat többi tagjával kedden tették le a paralimpiai esküt, majd pénteken, Szolnokon még vízre szállnak az országos bajnokságon, ahol tesztelik a párizsi programot, ezután pedig megpróbálnak pihenten kiutazni az év legfontosabb versenyére.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb