Sport

Kísért a Szajna: másodjára is kórházba került a szegedi Fábián Bettina, ezúttal már itthon…

Szombat hajnalban kórházba kellett szállítani Fábián Bettinát, aki múlt csütörtökön ötödik helyen végett a nyíltvízi úszók Szajnában rendezett versenyében a párizsi olimpián – számoltunk be róla egy hete. A szegedi úszónő azóta már hazaért, azonban mint beszámolt róla, tolószékben vitték kórházba Budapesten a leszállást követően.

Az úszó a Nemzeti Sportrádióban nyíltan kritizálta a párizsi szervezést a Szajna vízminőségéért, amely miatt megbetegedett.

“Felháborító, hogy a szervezők tudták, hogy ez egy olimpia, ahol mindenki vízbe ugrik saját felelősségre”

– magyarázta, majd hozzátette, hogy négy éves felkészülés után nyilván senki sem fogja eljátszani, hogy a rossz vízminőség miatt nem ugrik be a Szajnába.

Ami jó hír, hogy a HAÁSZ SZUE versenyzője azóta már jobban van, a kórházból is kiengedték.

KORÁBBAN ÍRTUK: BARNA, UJJMÉRETŰ “DARABKÁK” VOLTAK A VÍZBEN, AMIKOR A SZEGEDI LÁNY ÚSZOTT

A szegedi Fábián Bettina nagyszerű versenyzéssel ötödik helyen végzett a nyíltvízi úszók 10 kilométeres, Szajnában rendezett versenyén élete első olimpiáján. A csapatban világbajnoki ezüst- és bronzérmes, Európa-bajnok úszó ugyan az első fordulónál még leszakadt kissé, azonban szépen visszakapaszkodott az élboly mögé, majd egy hajrával még megelőzte az olasz Giulia Gabbrielleschit is a végén. A versenyző akkor arról számolt be, hogy barna, ujjméretű darabkákat látott a vízben, az úszást követő éjszaka hányt és be is lázasodott, vélhetően a folyóban „nyelt be” valamit, ami miatt infúziós kezelést kapott.

Fábián megjegyezte, több versenytársa is hasonló problémákkal küzdött, köztük a németek kiválósága, Leonie Beck is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb