Szegedi ArcokVideo365

Újra úton a koraszülött mentőautó: Szeged összefogott, hogy életet mentsen!

A Szegedi Koraszülött Életmentő Szolgálat Alapítványa ismét útnak indíthatja mentőautóját, köszönhetően a szegedi közösség hihetetlen összefogásának. A hosszú út során rengeteg támogatás érkezett, amelyek végül a mentőautó felújításához és újbóli szolgálatba állításához vezettek. Ismerd meg a történetet, amely bebizonyítja, hogy Szeged városa mindig készen áll a segítségre!

A Szegedi Koraszülött Életmentő Szolgálat Alapítvány mentőautójának motorja néhány hónappal ezelőtt meghibásodott, ezzel veszélybe sodorva a koraszülöttek számára elengedhetetlen életmentő szolgáltatást. A Szeged365 már korábban beszámolt arról, hogy a mentőautó megjavítására indított gyűjtést Muráti Balázs, Szeged rekorder gyaloglója, aki Balázstúra néven jótékonysági akcióba kezdett, hogy összegyűjtse a szükséges forrásokat. Márciusban és májusban is hírt adtunk az előrehaladásról, amikor Balázs rekordokat döntögetve, kilométereket gyalogolva gyűjtötte a támogatásokat a jármű megmentésére.

Az összefogás ereje most ismét megmutatkozott: a szegediek és a jó szándékú emberek adományai révén sikerült megjavítani a koraszülött mentőautó motorját, így a jármű újra útra kelhet, hogy a legkisebbek életét mentse. A felajánlások folyamatosan érkeztek, és mindenki hozzátett valamit, hogy ez a fontos szolgáltatás ne maradjon el. A Balázstúra sikere után a szegedi OMSZ állomásán Muráti Balázs mellett Dr. Pintér Gábor Sándor, az alapítvány kuratóriumi elnöke, és Salamon Gábor is köszönetet mondott mindenkinek, aki részt vett a gyűjtésben.

Az eseményen, ahol hivatalosan is átadták a megjavított mentőautót, a résztvevők kiemelték, hogy Szeged városa újra és újra bebizonyítja, hogy egy szolidáris közösség, amely képes összefogni a jó ügy érdekében. Ez az összefogás és az önzetlen támogatás lehetővé tette, hogy a koraszülött mentőautó ismét szolgálatba álljon, és a legkisebb életekért küzdhessen.

A koraszülöttek életmentése különösen nagy kihívás, hiszen a legapróbb testek is gyakran súlyos problémákkal küzdenek, amelyek azonnali orvosi beavatkozást igényelnek. A koraszülött mentőautók nélkülözhetetlenek ebben a küzdelemben, hiszen speciális felszerelésükkel és a hozzáértő személyzetükkel olyan életmentő szolgáltatást nyújtanak, amely gyakran a gyermekek túlélésének kulcsa. Szeged most bebizonyította, hogy számíthatnak rájuk a legkisebbek, és a város készen áll arra, hogy bármikor segítséget nyújtson.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb