Smart Szeged

Útfelújítási munkákba kezdenek az Algyő és Maroslele közötti összekötő úton, az év végéig dolgoznak majd

Hamarosan útfelújítási munkák indulnak a 4413-as jelű Algyő-Maroslele összekötő út több mint 6 kilométeres szakaszán. Az összesen bruttó 3,3 milliárd forintos átfogó beruházás a nagyfai bekötőút és az M43-as autópálya felüljáró közötti részt érinti majd – tájékoztatta szerkesztőségünket a Magyar Közút.

A tervek szerint a kivitelezők 2024. augusztus 21-én vonulnak fel a munkaterületre és a munkálatok év végéig tartanak majd. A közlekedők időszakos korlátozásokra számíthatnak, ezért a kivitelezők és a beruházó Magyar Közút is az autósok türelmét és megértését kéri.

ELŐSZÖR FELMARJÁK AZ ASZFALTOT

A felújítás első ütemeként 2024. augusztus 21-26. között az aszfaltmarási munkálatokkal kezdődik a projekt, melynek ideje alatt az átmenő forgalom útszűkület és kisebb mértékű forgalomkorlátozások mellett haladhat majd. Ezt követően két szakaszra bontva folytatódnak a munkálatok. Az első szakaszon a nagyfai bekötőút és a 4454-es jelű összekötő út között félpályás korlátozásra és jelzőlámpás forgalomirányításra kell számítania a közlekedőknek. Ugyanakkor a már említett 4454-es jelű összekötő út és M43-as autópálya felüljáró között teljes útzár bevezetése lesz szükséges, ez idő alatt a módosított útvonalon közlekedő rendszeres autóbuszjáratok megállóihoz történő eljutásokat a kivitelező a menetrendnek megfelelően biztosítja majd az ottlakók számára.

KÉT RÉTEG ASZFALTOT TERÍTENEK LE

Az előkészületi munkák megkezdését és a meglévő pályaszerkezet teljes elbontását, illetve a burkolt felületek lemarását követően összesen 40 cm mélységben helyszíni kezeléssel stabilizálják a talajt, majd két réteg aszfaltot terítenek le a szakemberek. A beruházás keretén belül a szalagkorlátok és KRESZ-táblák cseréje és új forgalomtechnikai eszközök kihelyezésére is sor kerül – írja a közút csütörtöki közleményében.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb