Mindenmás

Friss infók a letartóztatott szegedi lemezlovasok ügyében: egyikük pincérként is dolgozott, laboratóriumi körülmények között készített amfetamint árultak, klasszikus partidrogokat

Mint júliusban megírtuk, letartóztattak két szegedi lemezlovast, mert az egyik szórakozóhely közönségét látták el droggal. Már akkor kiderült, hogy a gyanúsítottak lakásán tartott kutatás során a detektívek 375 darab, pszichoaktív vegyületet tartalmazó tablettát, valamint több gramm kábítószergyanús port foglaltak le, azonban most Kardos Mihály Róbert főtörzszászlós, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozója újabb részleteket is elárult az ügyről.  

FEBRUÁRBAN INDÍTOTTAK ELJÁRÁST

Februárban indítottak eljárást egy szegedi szórakozóhely lemezlovasa ellen, mert kiderült, hogy drogterjesztéssel foglalkozik. B. Tibor (29) minden kapcsolatát feltérképezték, és ennek során kiderült, hogy az anyagot egy ideje közvetlen kollégájától, a szintén DJ-ként dolgozó H. Gábortól (33) szerzi be. H. Gábor tehát egyfelől őt látta el nagyobb mennyiségű kábítószerrel, másfelől neki is volt egy vásárlói köre, amelybe bizonyos rokonai is beletartoztak. Laboratóriumi körülmények között készített amfetamint árult, klasszikus partidrogokat.

LEMEZLOVAS ÉS PINCÉR IS VOLT

“A nyomozás során a figyelem mindinkább a felső kapcsolatra, azaz H. Gáborra terelődött, aki egyébként nemcsak lemezlovasként dolgozott, hanem pincérként is, és ez ugyancsak lehetőséget adott neki arra, hogy a kábítószerrel kiszolgálja fogyasztóit – mondta Kardos Mihály Róbert főtörzszászlós, a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság nyomozója a Zsaru Magazinnak. Mint kiemelte: “gyűjtöttük az információkat, és ennek során megtudtuk, hogy az anyagot a lakásán tárolja. Így július 25-én több vármegye rendőri szerveivel közösen elfogtuk, és előállítottuk a bűncselekménnyel megalapozottan gyanúsítható embereket, így a két terjesztőt és további hét személyt, akik közül hatot ki is hallgattunk kábítószer birtoklása miatt.

“LASZTIT” ÁRULT A LEMEZLOVAS

Arra is rávilágított a nyomozó, hogy H. Gábor lakásán, a hűtőből előkerült 249 gramm fehér anyag, az egyik szekrény felső részéből 349 egész és még jó néhány félbetört, vélhetően MDMA-t tartalmazó partidrog, ahogy a terjesztők és a fogyasztók egymás között nevezték: „laszti”. “Az egyik fiatalemberhez, akit a fogyasztói körből előállítottak, éppen H. Gábor vitt előző este tíz adagot, és a fogyasztó ezt el is ismerte” – mondta a nyomozó.

2 MILLIÓ ÉRTÉKŰ DROGOT FOGLALTAK LE

A rendőrök H. Gábor lakásán összesen 2 millió néhány százezer forintnyi kábítószert foglaltak le. A magazin megjegyzi itt, hogy a kérdés az, hogy ő honnan szerezte be ezeket. Nos, előállításukhoz nem kell klasszikus labor vagy vegyészeti szaktudás, azaz bőven akadnak olyanok, akik ezeket házilag készítik. Elfogásakor B. Tibor önmagára és felső kapcsolatára, H. Gáborra tett terhelő vallomást, a fogyasztók a két kereskedőre, így a nyomozás a végéhez közeledik, a két kereskedő jelenleg letartóztatásban várja az ügy folytatását – írják.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb