Kikapcs

Eddig izgulhattak a pöstiek, de bejelentették: lesz tűzijáték ott is! Frissítés: Elhalasztották!

Frissítés: a vihar miatt 22:00 órára halasztották Budapesten a tűzijátékot!

Korábban írtuk: Budapest lakóinak és látogatóinak nem kell lemondaniuk az augusztus 20-i tűzijátékról, mivel az operatív törzs szerint az időjárás kedvezően alakul. A döntést alapos mérlegelés előzte meg, és folyamatosan figyelik a körülményeket, hogy biztosítsák mindenki biztonságát. Szegeden eddig sem veszélyeztette a tűzijátékot az időjárás!

Az augusztus 20-i tűzijáték mindig az év egyik legjobban várt eseménye Magyarországon, különösen Budapesten. Azonban a mai napon az időjárási körülmények miatt sokan aggódtak, hogy elmaradhat a látványos program. Az operatív törzs egész nap figyelemmel kísérte a meteorológiai fejleményeket, és óránként értékelte az adatokat, hogy biztosítva legyen a rendezvény biztonságos megtartása.

A legfrissebb információk alapján Budapest felett kedvezően alakul az időjárás, így a tűzijáték a tervezett időpontban, este 21 órakor megtartható. Az operatív törzs továbbra is éber marad, és ha bármi váratlan fordulat történik, azonnal közbelépnek, és tájékoztatják a közönséget.

Szegeden már most gyűlnek az emberek a Tisza mellett, ahol ugyancsak 21:00 órakor kezdődik a tűzijáték, előtte pedig a Széchenyi téren érezhetjük a fesztivál hangulatot. A programról már a Reggeli Pakkunkban is írtunk.

Érdekességképpen érdemes megemlíteni, hogy az első dokumentált tűzijáték Kínában történt a 9. században, amikor a puskaport már ismerték és használták. Azóta a tűzijátékok az ünnepségek és a fontos események elengedhetetlen részévé váltak, hiszen fényük és hangjuk az örömöt, a megújulást és az összetartozást jelképezi. A mai modern tűzijátékok már sokkal biztonságosabbak és látványosabbak, mint elődeik, így méltó módon ünnepelhetjük velük az államalapítást.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb