Szegedi Arcok

Együtt Medi gyógyulásáért: agydaganatos szegedi kisfiúnak szervez jótékonysági programot egy helyi gyerekzenekar

A nyolcéves szegedi kisfiú, Medox és családja élete júliusban fordult fel teljesen: a gyermeket akkor ugyanis agydaganattal diagnosztizálták. A kisfiú már túl van egy műtéten, de még hosszú és rögös út áll előtte a gyógyulásig, ami nem kis terhet ró anyagilag a családra. Ezért, a hír hallatára melléjük állt a szegedi PalintaDuo gyerekzenekar, akik szeptember 14-én, jótékonysági napot szerveznek Medi gyógyulásáért a Felső Tisza-parton lévő Víg Matróz sörözőbe.

MEDI TELJESEN BESZÉD – ÉS MOZGÁSKÉPTELENNÉ VÁLT

Medi tragédiája 2024. július 11-én kezdődött, mikor szűnni nem akaró, hányással járó fejfájással az anyukája bevitte az ügyeletre – kezdte történetüket szerkesztőségünknek küldött levelében a kisfiú édesanyja. A klinikán két napot vártak az MRI vizsgálatra, miközben folyamatosan csillapították a kisfiú fájdalmát. A vizsgálatra 13-án 13:00-kor került sor, ami azonnal kimutatta, hogy nagy a baj. Egy közel 4 köbcentiméteres daganat volt Medi koponyájában, a kis és a nagy agy közé ékelődve. 18:00-kor a kisfiú már a műtőben volt. A daganat nagy részét sikeresen eltávolították, viszont a beavatkozás következtében Medi teljesen beszéd – és mozgásképtelenné vált.

AZ ÉLETVIDÁM KISFIÚ TEHETETLENÜL, A SAJÁT TESTÉBE ZÁRVA ÉBREDT A MŰTÉT UTÁN

“Ez az életvidám, eleven 8 éves kisfiú tehetetlenül a testébe zárva ébredt a műtét után, hatalmas fájdalmakkal, amit az intenzív osztályon igyekeztek csillapítani. Hosszú heteket töltött itt, mire elindult valamiféle minimális pozitív változás. Ezután a hematológiára került, ahol a bent maradt daganat eltávolítása érdekében jelenleg is kemoterápiás kezelés alatt áll, amit sugárterápia követ majd” – tudtuk meg az édesanyától. 

SEGÍTSÉGGEL MÁR NÉHÁNY MÉTERT MEG TUD TENNI A KISFIÚ

Medi mára segítséggel, néhány 10 méter megtételére már képes, és karjait is elkezde használni. A gyomorszondán keresztüli táplálást elkezdték szájon át etetéssel kiegészíteni, de egy olyan egyszerű reflex, mint a nyelés is komoly kihívás a kisfiú számára. A teljes felépülés, ami reményeik szerint bekövetkezik, 1-1,5 évig is eltarthat, ami komoly megpróbáltatásokkal jár majd a család számára. 

CSALÁDI HÁZUK FELÚJÍTÁSRA SZORUL, MEDI JELENLEGI ÁLLAPOTÁBAN NEM KÖLTÖZHET ODA VISSZA

Medoxot és kisöccsét édesanyjuk egyedül neveli egy drasztikusan felújításra szoruló házban, ahová a család a jelenlegi állapotában nem költözhet vissza, kiváltképp, mert Medi immunrendszere a kezelések következtében a legkisebb megbetegedést sem fogja tudni még sokáig legyőzni. Az ingatlan mára a nagyszülők jóvoltából a testvérpár tulajdonába került, viszont a felújításra nincs a családnak tartaléka. A házon többek közt tetőszerkezet cserére, villanyszerelésre, burkolásra, festésre és a fűtésrendszer kialakítására is szükség van. 

További probléma, hogy Medit hamarosan kiengedik a kórházból, és csak a kezelések ideje alatt tartózkodhat bent édesanyjával, de mivel az ingatlan ilyen állapotban van, az anyuka pedig nem tud munkát vállalni Medi gondozása és kezelése miatt, egyelőre az ideiglenes lakhatásuk és megélhetésük is kilátástalan.

A PALINTADUO GYEREKZENEKAR JÓTÉKONYSÁGI RENDEZVÉNNYEL SEGÍTI MEDI GYÓGYULÁSÁT

Medi és kistestvére többször szerepeltek a PalintaDuo gyerekzenekar klipjeiben, mint gyereksztárok. Amikor a PalintaDuo tudomására jutott Mediék tragédiája, a csapat felajánlotta a segítségét. Így, szeptember 14-én, jótékonysági napot szerveznek a Felső Tisza-parton lévő Víg Matróz sörözőbe, Medi és családja megsegítésére, támogatására. A rendezvény ingyenesen bárki számára megtekinthető. A bejáratnál, csillámtetkónál, arcfestésnél, és a vattacukornál becsületkasszákat állítanak fel, ahol, aki támogatni szeretné Medit és családját, megteheti. A program így néz ki:

  • 14:00-tól várják a kilátogatókat
  • 14:00-14:30-ig lehet nevezni az Activity vetélkedőre
  • 15:00 Activity Show
  • 16:45 PalintaDuo gyerekkoncert
  • 17: 45 Viki Ová koncert hazai és külföldi slágerekből
  • 18:30 Becsületkasszák felbontása a közönség előtt és az összegyűlt adományok átadása
  • 18:45 Retro buli

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb