Kikapcs

Míg Szegeden bízhatunk benne, hogy nem szól közbe az időjárás, Budapesten bármelyik pillanatban lefújhatják a tűzijátékot

Szegeden az Államalapítás ünnepe alkalmából este 21 órakor csodálhatjuk meg a tűzijátékot a Huszár Mátyás rakpartról. Az időjósok szerint sincsen akadálya a látványos égi show-nak, ugyanis az Időkép szerint tiszta, csapadékmentes időre számíthatunk. Budapesten már kérdéses a helyzet, hogy megtartják-e a tűzijátékot, az operatív törzs óránként dönt annak megrendezéséről.

ÓRÁNKÉNT ÉRTÉKELNEK

Kovács Zoltán, nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár elmondta: időjárási szempontból szokatlan helyzet állt elő, a légkörben nagy a bizonytalanság, az előrejelzések azt mutatják, hogy záporok, zivatarok valószínűek, ugyanakkor most ragyogóan süt a nap, és nagy érdeklődés mellett zajlanak a programok. “Nem látjuk még pontosan előre az estét, éppen ezért úgy döntöttünk, hogy óránként értékeljük a helyzetet, az emberek és a rendezvények biztonságát szem előtt tartva, folyamatosan értesítjük az embereket a fejleményekről – tette hozzá.

ARRA KÉSZÜLNEK, MEGTARTJÁK

Elmondta: úgy készülnek, hogy megtartják a tűzijátékot és a Szent Jobb-körmenetet. Szavai szerint az egyházzal egyeztetve abban maradtak, hogy a Szent István Bazilikában tartják a szentmisét, majd ha az időjárás engedi, a körmenetet is. A rendőrség és a szervezők felkészültek, hogy az időjárási, helyszíni viszonyoknak megfelelően hozzanak döntéseket – jegyezte meg.

SENKINEK NE ESSÉK BAJA

Úgy vélte, jelen helyzetben az óránkénti helyzetértékelés a legcélravezetőbb minden helyszínt illetően. Megjegyezte: 20 helyszínen többszáz rendezvény zajlott és zajlik. Az államtitkár szavai szerint minden eszközük, lehetőségük megvan arra, hogy valós időben információt tudjanak közölni és értesítsék a nézőket a változásokról. Gondoskodunk arról, hogy senkinek ne essék baja – tette hozzá.

LEGYÉL A PAPARAZZINK ÉS KÜLDJ FOTÓT A SZEGEDI TŰZIJÁTÉKRÓL

Csúcsformában fordult rá az ünnepi hosszú hétvégére a Napfény Városa: pezsegnek a sétálóutcák, ligetek, szórakozóhelyek, a Tisza-part megtelt kéz a kézben sétáló szerelmespárokkal, a Széchenyi téren pedig már javában lüktet az ünnepi kavalkád. Mivel péntek óta extra mennyiségű (a szokásosnál is jóval több) Szeged365 olvasói tudósítás, fotó, videó landolt szerkesztőségünknél, arra gondoltunk, hogy néhány ízig-vérig szegedi nyereménnyel háláljuk meg azt, hogy ennyire fantasztikus, egyben aktív olvasóink vannak.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb