Közélet

Online adománygyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt az iskolakezdéshez, vármegyénkben is osztanak csomagokat

Online adománygyűjtést szervez a Magyar Vöröskereszt az iskolakezdéshez. Sasvári Krisztina vármegyei igazgató a Rádió 88-nak elmondta, a szervezet az augusztus 31-ig beérkező pénzfelajánlásokból tanszereket és iskolaszereket vásárol, melyeket eljuttat a rászoruló családoknak. 

A Magyar Vöröskereszt minden évben támogat rászoruló gyerekeket és családjukat, akikre terhet rónak az iskolakezdés költségei. Ezek a gyermekek nem is álmodhatnak új iskolatáskáról, tolltartóról. Az írószereken kívül a tornazsák felszerelése is jócskán meghaladja a családok anyagi keretét, a benti cipők, tornacipők, a sportcipők megvásárlása is több tízezres tételt jelent.

JÓKEDVVEL AZ ISKOLÁBA

A Magyar Vöröskereszt vármegyei, helyi szervezetei és alapszervezetei az egész országban jelen vannak és jól ismerik azokat a családokat, akik valóban rászorulnak a segítségre az évnek ennek a szakaszában. A Jókedvvel az iskolába! kampány keretében felajánlott összegből az ilyen családok helyzetét könnyítjük meg.

VÁRMEGYÉNKBEN 25-30 CSOMAGOT TUDNAK SZÉTOSZTANI

Mint írták, országszerte 3000 iskolásnak és családjának nyújtanak iskolakezdő támogatást a lakosság bevonásával, a szervezet Csongrád-Csanád vármegyében átlagosan 25-30 csomagot tud majd szétosztani.

Az adományozás további részleteit IDE kattintva éred el.

IDÉN DRÁGÁBB LESZ AZ ISKOLAKEZDÉS A TAVALYINÁL

Sokan előre spórolnak az iskolakezdésre, ugyanakkor vannak, akik hitelt vesznek fel, mert a többségnek továbbra sem elég a havi bevétele a beiskolázással járó kiadásokra – derül ki az Erste Bank Hungary Zrt. kutatásából, amely szerint az emelkedő költségek ellenére idén összességében valamivel kisebb tehernek érzik a családok a tanévkezdést.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: radio88.hu/voroskereszt.hu

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb