Kikapcs

Elindult a Szegedi Nemzeti Színház 2024/25-ös évada, Mihail Bulgakov világhírű komédiáját láthatjuk először a Kisszínházban

Kezdetét vette a Szegedi Nemzeti Színház 2024/25-ös évada: elindult az új évad első bemutatója, az Iván, a rettentő próbafolyamata Fábián Péter rendezésében. Mihail Bulgakov világhírű komédiája október 4-től látható a Kisszínházban – tudtuk meg a társulattól.

Az Iván, a rettentő olvasópróbáján Fábián Péter rendező kiemelte, hogy nem nyomasztó, de elgondolkodtató szatírára készülhet a közönség, az őskortól az elképzelt jövőig tartó időutazással, melynek során azt láthatjuk, hogy hiába telik el sok idő, valójában szinte semmit sem változunk.

IZGALMAS FELADATOK A SZÍNÉSZEKNEK, GARANTÁLT SZÓRAKOZÁS A NÉZŐNEK

„Azt szeretem, ha egy szerző tud kínálni nekünk egy játszóteret, amelyen belül szabadon közlekedhetünk, az eredeti szöveggel hozhatunk létre egy friss, újszerű kapcsolatot” – fogalmazott a rendező, kitérve arra is, hogy az előadás tele lesz helyzet- és jellemkomikumokkal, nagyszerű, jól játszható karakterekkel, ami a színészeknek izgalmas feladatokat, a nézők számára pedig garantált szórakozást biztosít.

MY FAIR LADY AZ IDEI REPERTOÁRBAN

Az Iván, a rettentő mellett számos érdekes előadást láthatunk az új évadban Szegeden. Az eddigiekhez hasonlóan jövőre is kortárs ősbemutatók, zenés- és prózai produkciók és táncelőadások várják a közönséget. Barnák László az intézmény főigazgatója ismertette a gazdag repertoárt, akkor kiderült, hogy a Nagyszínházban az első bemutató a G. B. Shaw Pygmalion című színpadi műve alapján készült musical, a My Fair Lady lesz, melyet Barnák László állít színpadra. A többi tervezett előadásról itt olvashatsz:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb