Közélet

“Szegedi Halfesztivál, szegedi vendéglátósok és halfőzők nélkül nincs” – ezért fújták le városunk ikonikus, nagy halmustráját, exkluzív interjú a főszervezővel

“Olyan szegedi vendéglátóssal nem találkoztam, aki ne szurkolt volna, de olyannal igen, aki szurkolt, de mégsem jön el” – kezdte beszélgetésünket Mocselini Rudolf, a Fokára tervezett Halfesztivál főszervezője, miután szerda délelőtt felröppent a hír, hogy a szervezők lemondták a rendezvényt. Ennek kapcsán érdeklődtünk az okokról Mocselini Rudolf főszervezőnél.

A SZEGEDI VENDÉGLÁTÓSOK NEM KÍVÁNTAK RÉSZT VENNI AZ ESEMÉNYEN

Elmarad a Fokára tervezett háromnapos Halfesztivál is Szegeden – jött a szomorú hír szerda délelőtt. Pedig, mint Mocselini Rudolf, az esemény főszervezője elmondta, mindenki hatalmas lelkesedéssel fogadta a közelgő halfesztivált, nem csupán a szegediek várták nagyon városunk ikonikus halfőző rendezvényét, maguk a vendéglátósok is üdvözítették az eseményt. Ám hiába a lelkesedés, kitelepülni már nem akartak a Fokára. “Rengeteg pozitív visszajelzést kaptunk, rengeteg buzdító üzenetet, ennek ellenére a szegedi vendéglátósok nem kívántak részt venni ezen a rendezvényen” – árulta el Mocselini Rudolf.

TÖBB OK IS KÖZREJÁTSZHATOTT TÁVOLMARADÁSUKBAN

Mint mondta, többen olyan indokokat hoztak fel, hogy a Fokán kevesebb látogatóra számíthatnak, nem éri meg számukra kitelepülni, ám a főszervező sejtése szerint más okok húzódhatnak a háttérben. Véleménye szerint „az játszhatott távolmaradásukban közre, hogy nem akartak egy városi szervezésen kívüli rendezvényen részt venni, mert tartottak attól, hogy ez a későbbiekben hogyan hathat ki rájuk“.

“Vidékről több vendéglátós is jelezte, hogy jönne, sok jelentkezőnk volt, de Szegedi Halfesztivál, szegedi vállalkozók és halfőzők nélkül nincs. Ezért lépek vissza a rendezvény lebonyolításától” – tudtuk meg Mocselini Rudolftól.

NEM BIZTOS, HOGY A JÖVŐBEN SZEGEDRE SZERVEZ RENDEZVÉNYEKET

Pedig, mint elmondta, kedvezményes árakat ajánlottak a vendéglátósoknak, igyekeztek számukra a legmegfelelőbb feltételeket biztosítani. Már összeállt a teljes program is, sok-sok színes elemmel, közösségi halfőzéssel és kóstolással, ahol a főszervező reményei szerint mindenki megtalálta volna a kedvére valót. Mocselini Rudolf azt is elárulta, nem biztos, hogy a jövőben Szegedre szervez rendezvényeket, fontolóra veszi, hogy más vidékekre vigye azokat az eseményeket, melyeket megálmodik. Beszélgetésünk ideje alatt is éppen Szombathelyen dolgozott egy másik rendezvényen.

HALFESZTIVÁL HELYETT INGYENES KÖZÖSSÉGI FŐZÉS?

Azt tehát jelen pillanatban nem lehet tudni, hogy a jövőben lesz-e újra Halfesztivál Szegeden, idén legalábbis biztosan nélkülöznünk kell városunk ikonikus nagy halmustráját. Mint Mocselini Rudolf elárulta, mivel nagyon sokan jelentkeztek, azon gondolkodik, hogy szeptember 6. és 8. között ingyenes közösségi főzést rendez a Fokán, de ez még csak tervezet, erről végleges döntést a későbbiekben hoznak.

Az ügyben megkerestük a szegedi önkormányzatot is, amint válaszuk megérkezik, frissítjük cikkünket.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb