Közélet

Újraindul a régi lemez? Ásotthalmon ismét megjelentek a migránsok és az embercsempészek, hátrahagyott autókból is több lett

Újra a régi migrációs statisztikai adatok vannak a déli határnál – írták csütörtök este az Ásotthalmi Hírmondó oldalán, ahol kiemelték, hogy a hosszú hétvégén aktív volt az illegális határforgalom a településen.

Hozzátették, hogy az embercsempészek gyorshajtási akciója miatt 2 autó is az út mellett landolt, egyik a belterület határán, a másik az 55. sz. út 32+1 km-énél.

ISMÉT MEGJELENTEK A CSEMPÉSZEK ÁLTAL HÁTRAHAGYOTT AUTÓK

Az is kiderült, hogy augusztus 18-án közel 60 fő, szerdán pedig 58 fő illegális migráns szökött át a határzáron. Az Ásotthalmi Mezőőrség az elmúlt 2 napban 30 főt tartóztatott fel a rendőrséggel közösen: mezőgazdasági területeken, elhagyott tanyákban és az állattartó telepen. A csempészek nagy arányban szállítják el a csoportok tagjait innen. Kiemelték azt is, hogy a csempészek által elhagyott autók száma néhány hét alatt már 10 fölé emelkedett.

TAVALY EGYSZER MÁR ÖSSZESZEDTÉK A RONCSAUTÓKAT

Tavaly indított kampányt a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal. Decemberben az összes, a települések által addig bejelentett, az embercsempészek által hátrahagyott roncsautót elvitték a vármegyében. Nagyon úgy fest azonban, hogy erre ismét szükség lesz.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb