Közélet

Már 70 százalékos készültségi szinten van az új kínai gyár Makón, 2025 elején a termelés is elindul

A Makón beruházó kínai befektető már logisztikai és pénzügyi területre keresi az embereket, decemberben pedig a termelő részlegre is megkezdődik a toborzás. Kedden Farkas Éva Erzsébet polgármester, Yin Gao, a Benepack Hungary Kft. vezérigazgatója és Kiss Dániel főépítésvezető bejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartott a Benepack Hungary Kft. beruházásával kapcsolatban.

Első körben 150, majd 300 embernek adhat munkát a térségben a kínai Benepack Hungary Kft. új, magyarországi gyára. A makói egység elkészültével a kínai partner beruházása nem áll meg, további területeken bővíteni fogja telephelyét az üzem – mondta a bejárást követően Farkas Éva Erzsébet polgármester.

2025 ELEJÉN INDUL A TERMELÉS

Az alumínium italdobozokat előállító csomagolóüzemhez 25 ezer négyzetméter alapterületű gyártócsarnok épül, valamint raktárépületek is létesülnek, a készültség 70 százalékos, az irodahelyiségek esetén pedig csaknem 100 százalékos, ami azt jelenti, idén befejeződik az építkezés, megkezdődhet a munkaerőfelvétel, majd az engedélyeztetés után, remélhetőleg 2025 elején a termelés is elindul a gyárban. Ehhez első körben 30 kínai szakembert is alkalmaznak, majd a betanítást követően őket is magyar munkaerő váltja, így először 90-120, majd hamarosan már 150 makói és környékbéli dolgozhat az új üzemben. Ez a szám a további bővítéssel majd eléri a 300 főt – írja a Promenad24.

6 MILLIÁRDOS A BERUHÁZÁS

“A kormány támogatásának, Lázár János közbenjárásának köszönhetően közel 6 milliárd forint összegben nagyszabású közműfejlesztés is zajlik az ipari parkban, ahol az ivóvízhálózat kiépítése 95, a csatornahálózat kiépítése pedig 55 százalékos készültségben van. Mindez a kínai fél igényeinek megfelelően kerül kialakításra, és további lehetőséget biztosít az ipari park többi cége számára is” – hangsúlyozta a polgármester.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb