Közélet

Szegedre jön Magyar Péter, de most nem a Dóm térre

Az elmúlt időszakban a kórházakat járta Magyar Péter az országban, most Szegedre is ellátogat. No, nem a klinikákra megy, hanem az Erzsébet Ligetbe, ahol közösségi pikniket és találkozót tart – jelent meg az esemény a Facebookon.

A leírtak alapján Magyar Péter szombaton látogat a Napfény Városába, és délután 13:00-tól 17:00-ig találkozhatnak vele az érdeklődők a Ligetben. Az eseményben kiemelték, hogy lesznek sátrak, asztalok, padok és székek, de mivel ez egy piknik lesz, ezért aki teheti, vigyen magával kempingszéket vagy pokrócot.

A KÓRHÁZAKAT JÁRTA MAGYAR PÉTER

Az elmúlt időszakban több magyar kórházba is ellátogatott Magyar Péter, aki erről a kedd este az ATV Egyenes beszéd című műsorában is szót ejtett. Magyar Péter szerint most a kórházak ügyében, az egészségügyi válsághelyzet ügyében is egyértelművé vált, hogy az egyetlen egy igazi fegyver a nyilvánosság. Ezért is hívta el a hétfői sajtótájékoztatójára nemcsak a Tisza Párt szimpatizánsait, hanem minden magyar embert, hogy hozzák nyilvánosságra vagy küldjék el hozzájuk a kórházi állapotokat bemutató fotóikat, dokumentumaikat. „Ne hagyjuk azt, hogy eltagadja az eltagadhatatlant a kormány” – emelte ki.

A szegedi rendezvény leírásában is szerepel a felhívás, mely szerint “ha van olyan történeted vagy információd a magyar kórházakkal és kórházi ellátással kapcsolatos problémák és hiányosságokkal, amelyet szeretnél megosztani ezzel kapcsolatban, kérjük, nyomtasd ki, és hozd magaddal. Az anyagokat összegyűjtjük és egy mappában átadjuk Magyar Péternek, hogy segítsük munkáját és a közös ügyünket.”

KÖZBESZÉD LETT AZ EGÉSZSÉGÜGY

Magyar az ATV-nek adott interjújában arra a kérdésre, hogy mi változik ettől kiemelte, hogy 20 év után közbeszéd lett az egészségügy, és a kormány reagálni kénytelen, és történtek intézkedések is, például azokban a kórházakban, ahol járt, megjavították a lifteket, több kézfertőtlenítő került az adagolókba, megjavították vagy bekapcsolták a klímákat. „Mindenhol azt várják, hogy Magyar Péter mikor érkezik a kórházakba” – jegyezte meg az Index összefoglalója szerint. Egyébként arra buzdítanak mindenkit, minden Tisza-szimpatizánst, és minden magyar embert, hogy ha kell, menjenek el a kórházakba, segítsenek a kórházaknak, segítsenek hozzátartozóiknak, vigyenek fertőtlenítőszert, vigyenek vécépapírt, és valami el fog indulni.

Magyar Péter legutóbb májusban járt Szegeden, erről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb