Mindenmás

Medvéket láthattak Miskolcon a városközponttól néhány száz méterre: ezt tedd, ha szembejönnének veled a mackók

Nagy valószínűséggel medvét láttak járókelők Miskolcon, az Avason, a Horváth-tetői játszótér környéki erdősávban csütörtök délelőtt – tájékoztatta a város önkormányzata az MTI-t.

A bejelentő egy anyamedvéről és egy bocsról számolt be, illetve egy fotót is készített, amelyen vélhetően medvenyom látható – tartalmazza a közlemény. Miskolc önkormányzata a bejelentést követően azonnal felvette a kapcsolatot a rendőrséggel, a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai pedig fokozottan járőröznek a környéken – tették hozzá. Mint írták: arra kérnek mindenkit, hogy különösen este, sötétedés után fokozott óvatossággal, körültekintően közlekedjen, lehetőség szerint kerülje el a területet.

Ha valaki “nagytestű, medvére hasonlító állatot” lát, ne közelítse meg, és hívja a 112-es telefonszámot! – olvasható a közleményben. Az érintett terület néhány száz méterre található Miskolc központjától, illetve az Avasi kilátótól.

NEM ELŐSZÖR GARÁZDÁLKODIK MISKOLCON MEDVE, EZT TANÁCSOLJA VEPRIK RÓBERT, A SZEGEDI VADASPARK IGAZGATÓJA, HA SZEMBEJÖN A MEDVE VELED

Pár évvel ezelőtt szintén egy medve garázdákodott Miskolcon. Akkor megkérdeztük Veprik Róbertet, a Szegedi Vadaspark igazgatóját, mi a teendő, ha szembetalálkozik az ember egy medvével. Mint a szakember elárulta, a legjobb, amit tehetünk, hogy ne hergeljük a vadállatokat, ne próbáljuk megfogni őket, kerüljük el, ha tehetjük jó messzire.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb