Közélet

Még tart a vizsgálat a fizetős kapu – és garázsbejárók ügyében, egyelőre még biztos fizetnünk kell, ha ott parkolunk, rákérdeztünk a Kormányhivatalnál, hogy áll az ügy

Folyamatban van a vizsgálat, tudatta érdeklődésünkre szerkesztőségünkkel a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal, az augusztus elsején hatályba lépő parkolási rend változtatásának kapcsán, miszerint az útcsatlakozások is fizetőssé váltak a zónákon belül Szegeden. A rendeletmódosítással kapcsolatban felmerült Alaptörvény-ellenesnek vélt helyzetre való tekintettel, Dr. Ragány Zoltán, szegedi ügyvéd nyújtott be beadványt a Kormányhivatalhoz. Ennek nyomán indított Dr. Salgó László főispán vizsgálatot, de addig is, míg a folyamat le nem zárul, és döntés nem születik, az érintett területek lakóinak biztosan fizeniük kell, különben bizony számíthatnak a büntetésre.

Augusztus elsejével hatályba lépett Szegeden a parkolási rend változása, miszerint az útcsatlakozások is fizetősek lettek a zónákon belül, vagyis a kapubejárók és garázsbejárók is. Mint megírtuk, Dr. Ragány Zoltán, szegedi ügyvéd egyébként már benyújtott egy beadványt a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal felé, mert véleménye szerint az önkormányzat által útcsatlakozásnak minősített területekre nem alkothatnak ilyen szabályt, mert nem adott nekik erre a törvény felhatalmazást, ezért indítványában az általa Alaptörvény-ellenesnek vélt helyzetre hívja fel Dr. Salgó László főispán figyelmét.

MÉG NEM ZÁRULT LE A VIZSGÁLAT

Az ügyben megkerestük a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatalt, s azután érdeklődtünk, hol tart az ügy jelenleg. Mint válaszukban közölték, jelenleg folyamatban van a vizsgálat:

“a szegedi parkolási rendelet módosításával kapcsolatos törvényességi eljárás még nem zárult le, az ügyről a vizsgálat lezárulta után adhat bővebb tájékoztatást a Kormányhivatal” – írták válaszlevelükben.

JELENLEG, AKI NEM FIZET, AZ SZÁMÍTHAT A BÜNTETÉSRE

Mint Dr. Ragány Zoltán elmondta, a törvényességi felügyeleti vizsgálat lefolytatása nem jelenti azt, hogy mentesülnénk bármilyen fizetési kötelezettségtől. “Jelen pillanatban azt jelenthetjük ki, aki ezekben a bizonyos kapubeállókban várakozik, annak fizetnie kell, és, ha nem fizet, akkor megbüntethetik, s azt gondolom, meg is fogják büntetni” – közölte Dr. Ragány Zoltán. Arra is rákérdeztünk, ha valakit emiatt bírság sújt, van -e lehetősége bármilyen jogorvoslatra. Erről alábbi cikkünkben írtunk bővebben, melyben megtalálod videós riportunkat is az ügyben:

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb