Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: Azahriah és Kamrad a SZIN-en, Continental Futófesztivál a városban, és Állatkertek Éjszakája a Szegedi Vadasparkban – telis-tele vagyunk programokkal a hétvégére!

Dübörög a SZIN, jön a Continental Futófesztivál, szuper sárkánykiállítás van az Árkádban, és éjszakai kalandokban is részünk lehet a Vadasparkban – ez csak pár program az előttünk álló sűrű szegedi hétvégéből, aminek így sulikezdés előtt igazán sikerült felpörögnie. Bőven lesznek koncertek, programok és jótékonysági rendezvényekből sem lesz hiány Szegeden! Mutatjuk a hétvége legígéretesebb eseményeit, meghoztuk a Kikapcsot!

KONCERTEK MINDEN MENNYISÉGBEN, A SZIN-EN

Dübörög tovább a Szegedi Ifjúsági Napok a partfürdőn, rengeteg koncert lesz a következő két napban! Mutatjuk a részletes programot!

PÉNTEK

Borsodi Nagyszínpad

  • Wellhello – 19:15-20:30
  • Majka – 21:00 – 22:30
  • Kamrad – 23:00 – 00:00

bp Nagyszínpad

  • Saya Noé – 17:45-18:45
  • Pogány Induló & Ótvar Pestis – 19:15-20:30
  • T. Danny – 21:00-22:15
  • Krúbi – 22:45-00:00

SZOMBAT

Borsodi Nagyszínpad

  • Deniz – 17:45-18:45
  • ByeAlex és a Slepp – 19:15-20:30
  • Bagossy Brothers Company – 21:00 – 22:30
  • Azahriah – 23:00 – 00:15

bp Nagyszínpad

  • Hangfoglaló: Vodka For Kids – 16:15-17:15
  • Metallicum – 17:45-18:45
  • Magna Cum Laude – 19:15-20:30
  • Beton.Hofi – 21:00-22:15
  • Necc Party – 00:30-03:00

FUTÓFESZTIVÁL SZEGED SZÍVÉBEN

Vasárnap futócipőt húz Szeged nagy része, ugyanis szeptember elsején, reggel 7 órakor elstartol az idei Continental Futófesztivál programja. Lesznek interaktív élményhelyszínek, a bemelegítésről az IFBB Pro fitnesz-testépítő Kiss Virág, az ahhoz tartozó zenékről pedig a legendás lemezlovas, Hamvai P.G. gondoskodik majd. A galaxis legszuperebb tűzoltói, a szegedi lánglovagok is a helyszínen lesznek, akik a legsportosabb szegediek felfrissítéséről gondoskodnak majd, de lesz cheerleader show, táncosok, gyerekprogramok és sok minden más is a város egyik kedvenc jótékonysági eseményén. Minden részletet itt találsz:

ÁLLATKERTEK ÉJSZAKÁJA SZEGEDEN

Idén tizenharmadik alkalommal, tizenhárom különböző állatkert várja a látogatókat az Állatkertek Éjszakájára, természetesen a Szegedi Vadaspark sem marad ki az országos programból. A hagyományoknak megfelelően augusztus utolsó péntek estéjén kerül sor erre, Szegeden 18.00-kor kezdődik a rendezvény!

SÁRKÁNYOK LEPTÉK EL AZ ÁRKÁDOT

Az Árkád Szeged újra bebizonyította, hogy mindig van mivel meglepni a látogatókat! Augusztus 26. és szeptember 15. között öt hatalmas, életnagyságú sárkányszobor kel életre a bevásárlóközpontban. Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy a gyerekeiddel, unokáiddal együtt te is elmerülj a mítoszok és legendák világában.

ZÁRUL A REZONANCIA

Alkotói-kurátori tárlatvezetés zárja BOLDI és Incze Mózes Rezonancia című kiállítását. Augusztus 30-án, pénteken 17.00 órától a Munkácsy-díjas festőművész Dr. Nátyi Róberttel, a REÖK vezető kurátorával közösen vezeti körbe az érdeklődőket az egyedülálló festészeti-szobrászati tárlat alkotásai között.

JÓTÉKONYSÁGI TENISZEZÉS SZEGEDEN

A Gellért Szabadidőközpontban 2024. augusztus 31-én első alkalommal szerveznek jótékonysági teniszezést, amelynek teljes bevételét az Erős Antónia által alapított Egy Csepp Figyelem Alapítvány részére ajánlják fel.

MUNKÁCSY-KIÁLLÍTÁS SZEGEDEN

Nagy sikerrel zajlik Szegeden a Munkácsy, a festőzseni című kiállítás. A tárlatot június 21-én nyitották meg és már a 10 ezredik látogatót köszöntötték. A Móra Ferenc Múzeum egy rövid kedvcsináló videóban is bemutatja a kiállítást, de érdemes személyesen is megnézni.

NYÁR, HÉTVÉGE ÉS A HUNGI

Az éjszakai pörgés szerelmeseinek is kedvez a hétvége, hiszen:

  • pénteken Open Air parti lesz,
  • szombaton már a SZIN-en találkozhatunk a Hungisokkal, a “Hingistégen” fogják csapatni a srácok.

SZERENCSÉS NYERTESEK A BELVÁROSI MOZIBAN

Kalandos francia vígjátékot tűzött műsorra a Belvárosi Mozi, jön a Szerencsés nyertesek című francia film. Azt írják, hogy nagyobb az esélye annak, hogy az embert eltalálja egy meteorit, minthogy megnyerje a lottót. Ám amikor beüt a szerencse, az álom gyorsan rémálommá válik. A filmben a szerencsés nyertesek élete darabokra hullik, világukat izgalmas és abszurd események forgatják fel.

ALIEN: ROMULUS A BELVÁROSI MOZIBAN

Minden Alien rajongó egy emberként sikított fel, hiszen már látható az Alien: Romulus a Cinema City-ben Szegeden. Ridley Scott producer, A nyolcadik utas: a halál, a Prometheus és az Alien: Covenant direktora, valamint Fede Alvarez rendező (Vaksötét) hátborzongató moziélményt kínál a lankadatlan népszerűségű Alien-sorozat legújabb fejezetével.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb