Kikapcs

Egy hét múlva sárgállik majd a Tisza Szegeden: 5000 gumikacsa versenyez majd a szívbeteg gyermekekért

Egy hét múlva, szeptember 7-én 5000 sárga színű gumikacsa fogja ellepni a Tiszát Szegeden. A több ezer kacsa versengése a vízen minden évben látványos, a rendezvény egy jó célt is szolgál: szívbeteg gyermekek életmentő szívműtétjére gyűjtenek.

A Rotary Club Szeged Dóm kiemelt projektje évek óta a szívbeteg gyermekek életének megmentése, ugyanis míg Magyarországon ma igen fejlett a gyermekkardiológiai ellátás, addig ez nem minden esetben mondható el a környező országokról (Szerbia, Románia és Ukrajna). A segítségre nagy szükség van a külhoni magyar gyermekek körében. Ezeknek a műtéteknek a finanszírozását pedig nagy részben az évente megrendezésre kerülő kacsaverseny fedezi.

AKINEK A KACSÁJA AZ ELSŐK KÖZÖTT FUT BE, AJÁNDÉKOT IS KAPHAT

A kacsaverseny tehát a jótékonyság jegyében telik, de a jótett mellett a kacsajegyet váltók akár ajándékokat is kaphatnak, ugyanis versenybe kerülnek, és ha a szelvényük számával megegyező sorszámú kacsa az első 150 befutó között ér célba, értékes ajándékokat vehetnek át, amelyeket a klub támogatói ajánlottak fel.

“A verseny során a kacsáknak egy egyre szűkülő pályát építünk, amelynek a végén már egyszerre csak egy gumikacsa fér át. Így alakul ki a sorrend, amelyet legkésőbb a versenyt követő második napon, azaz hétfőn, szeptember 9-én közzéteszünk a weblapunkon. Itt tudják a kacsajeggyel rendelkezők ellenőrizni, hogy az ő kacsájuk hányadikként ért célba, és hogy nyert -e valamit.” – mesélt a kacsaverseny technikai részleteiről a Rotary Club Szeged Dóm kommunikációs felelőse, Ződi-Sipos Mária.

Aki szeretne még jótékonykodni, az szeptember 6-áig az ÁRKÁD Szegedben (hétvégén 14.00 órától 17.30 óráig, hétközben 16.00 órától 19.30 óráig) tud kacsajegyet váltani, vagy a rendezvény napján (szeptember 7.) az Újszegedi Partfürdőn. A kacsaverseny, egy hét múlva, 14 órakor indul- írják a szervezők a szerkesztőségünkhöz eljutatott közleményben.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb