Kikapcs

Nem maradunk szeptemberben sem gasztronómiai esemény nélkül Szegeden! Idén is odafüstöl a Bánya BBQ & Blues fesztivál Szőregen

Gasztronómiai különlegességekkel és 2024 legnépszerűbb gyorsételével is készül a szőregi Bánya BBQ & Blues. Szeptember 6-án és 7-én a foodie-k mellett a zenei ínyenceket is várják a fesztiválra, akiket a helyi zenekarok mellett országos és nemzetközi hírű blues zenészek is fognak szórakoztatni. Az eseménynek most is a Monti Sándor park ad otthont Szőregen.

A szervezők kiemelték, hogy ötödik alkalommal rendezik meg Szőregen a Bánya BBQ & Blues fesztivált, ahol pénteken és szombaton koncertek és foodtruckok várják a látogatókat.

KÜLÖNLEGES FOODTRUCK LINEUP

Idén különösen vonzó lesz az ország egyetlen BBQ és blues zene tematikájú fesztiváljának a foodtruck lineupja, ugyanis:

  • itt mutatkozik be a Fat Ass Burger, a Cirmi alapítóinak új szerelemprojektje, ahol megmutatják, hogy ők hogy sütik 2024 hype-ját, a smashed burgert,
  • Dunszt Zsolt és a Mangalard csapata a hozzájuk megszokott kreativitással készülnek, amihez mangalica különlegességeket hoznak,
  • és elfogadta a szervezők meghívását egy nagyágyú, a Black Heaven Barbecue, akik klasszikus BBQ fogásokkal várják majd vendégeiket.

A Bánya BBQ & Blues hangulatának alapján a kezdetek óta a hamburger és oldalas verseny adja. Szombaton 20 csapat fog reggeltől azon dolgozni, hogy a legjobb fogásokat készítse el, amiket Szeged elismert szakácsaiból és gasztro szakembereiből összeállított zsűri fogja kóstolni. Ez a zsűri fog értékelni az I. Bánya BBQ szósz versenyen is, ami egyben az ország első BBQ szósz versenye. Erre 12 manufaktúra közel 40 szószát nevezték be.

ORSZÁGOS ÉS NEMZETKÖZI HÍRŰ ZENEKAROK LÉPNEK FEL

A zenei felhozatal országos és nemzetközi hírű zenészekből áll. Helyi zenekarok mellett a pénteki napon fellép a Roy&Ádámból ismert Nagy Ádám, aki a Jazzrovarock formációjával érkezik Szőregre, a szombati napot pedig a Borsodi László vezett Borsodi Blues Collective és Pribojszki Mátyás, művésznevén ‘Jumping Matt’ szájharmonikás fogja zárni. A gasztronómiai és zenei élményen túl a fesztivál egy kellemes kikapcsolódást és hétvégi programot szeretne nyújtani. Míg a családokat ugrálóvár és arcfestés várja, addig a legbátrabbak benevezhetnek a II. Délautó2000 erőspaprika evő versenyre. A fesztivál látogatása egész hétvégén ingyenes lesz.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb