Szegedi Arcok

Ismét bebizonyosodott, hogy mennyire nagylelkűek a szegediek: ezren segítettek egyszerre a Continental Futófesztiválon, másfél millió forintot gyűjtöttek össze

Az iskolakezdés előtt egy nappal rendezték meg Szeged legnagyobb családi futóeseményét, a 2024-es Continental Futófesztivált, amelyen ezer szegedi húzott sportcipőt, hogy futójegyével a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot, valamint a Reménysugár Alapítványt segíthesse. Szeptember elsején összesen másfél millió forintot gyűjtöttek össze az adakozó kedvű, egyben sportos szegediek a két alapítvány számára.

ISMÉT BEBIZONYOSODOTT, HOGY MENNYIRE NAGYLELKŰEK A SZEGEDIEK

Az eseménynek helyszínt adó Dugonics tér már reggel 8-ra megtelt, a színpadon az IFBB PRO fitness-világbajnok Kiss Virág és Hamvai PG melegítette be a vendégeket, a jótékonykodók soraiban pedig olyan klasszisok tűntek fel, mint az olimpikon hosszútávúszó, Olasz Anna; a 19-szeres súlyemelő magyar bajnok Nagy Péter vagy az IBO és WBO világszervezetek regnáló nagy-középsúlyú bajnoka, Szeged Sportolója díjas Kiss Máté. A futókat menet közben extravagáns meglepetések várták: a kisebbeknek a Guinness-rekorder szegedi lufizsonglőr, Csatai Gergő csapata adott ajándékokat, a középtáv résztvevőit pedig látványos cheerleader-show várta az Árvízi Emlékműnél, majd egy vízágyúból kilőtt frissítő, amit ezúttal is az önkéntes tűzoltók szolgáltattak, a Huszár Mátyás rakparton.

JÓTÉKONYKODÁS ÉS MEGHATÓ PILLANATOK JELLEMEZTÉK A NAPOT

Az esemény megszervezésében és lebonyolításában három fő motivációs elem mozgatta a főszervező technológiai vállalatot. „Egyrészt a szegedi gyáregységünk 2004 óta, idén 20 éve működik a magyarországi Continental csoport tagjaként. Éppen ezért elkötelezettek vagyunk a város és programjai iránt, hiszen részben 650 munkavállalónk és a családjaik alkotják e remek közösséget. Szerettünk volna nekik is egy kicsit visszaadni. Másrészt az egészséges életmód népszerűsítése is célunk volt, miközben kiemelten fontos társadalmi-egészségügyi munkát végző szegedi alapítványok munkáját is segíteni szerettük volna.” – mondta el Horváth Sándor, a Continental szegedi gyárigazgatója.

“Az utóbbi keretein belül a futójegy-bevételek 50%-át a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatnak, a másik 50%-át pedig a Reménysugár Alapítványnak ajánlják fel. „Az idei évben összesen másfél millió forint gyűlt össze a két szegedi szervezet számára, amiért nagyon hálásak vagyunk minden sportos szegedinek”

– tette hozzá Horváth Sándor.

SZÍVMELENGETŐ GESZTUS

A hivatalos díjátadók előtt egy igazán szívmelengető gesztus szemtanúi lehettek a helyszínen tartózkodók: a korábban világbajnoki és Eb-ezüstérmes, olimpiai negyedik úszó Olasz Anna egy olyan fantasztikus kisfiúnak ajánlotta fel az érmét, aki daganatos betegségéből felgyógyulva, immáron egészségesen üzent a gyógyulófélben lévő társainak a 2024-es Continental Futófesztivál nagyszínpadán.

Az eseményről percről percre beszámoltunk, ebben a cikkünkben sasolhatod meg a legfontosabb pillanatokat:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb