Kikapcs

Jurgis Kairys, Besenyei Péter, a Blue Angels és az Aerobatic Yakkers – Magyarországon még nem látott bemutatók is lesznek a szegedi repülőnapokon

A Hőlégballon Világbajnokság mellett immár 9. alkalommal rendezik meg a szegedi légishow-t, és a szeptember 13-14-i eseményen hazánkban még sosem látott produkciókkal is készülnek.

Mint kiderült, a péntek délutáni légi programsorozatot a Blue Angels ejtőernyős formaugró bemutató mellett Imreh Lajos „Lujo” nyitja Mi-2 helikopterével. Már az első nap is lesznek nemzetközi produkciók, érkezik a Retro Sky Team második világháborús bemutatójával és a Silver Chicken is.

4 GÉPES KÖTELÉKKEL JÖN A THE VICTORS

Az Airportal azt is írja a fentiek mellett, hogy a román Aerobatic Yakkers duó fantasztikus műrepülő bemutatóval készül. Itt lesz a The Victors csapata 4 gépes kötelékkel és a magyar műrepülő Európa-bajnok, többszörös Guinness-rekorder Veres Zoltán is az MXS repülőgépével.

Az éjszakai műsor részeként Magyarországon még sosem látott produkcióval készül Jurgis Kairys műrepülő Szu-31-es gépével, majd egy közös bemutatót tart az Aerobatic Yakkersszel.

TŰZIJÁTÉKKAL FŰSZEREZETT BEMUTATÓ

A brit szigetekről eljön újra hozzánk a közkedvelt Aerosparx páros is, látványos manőverekkel és tűzijátékkal fűszerezett bemutatójával. A nap zárásaként a Flying Dragons siklóernyős formáció éjszakai produkcióval, a szlovák Detonics csapata egyedülálló pirotechnikai lézerrel tarkított showműsorral vár.

MÁSODIK NAP JÖN BESENYEI PÉTER

A rendezvény második napján a nyitó eseményt követően a DAC-Délvidéki Aero Club Góbé csőrlés bemutatója, majd az egyik legeredményesebb magyar pilóta, Besenyei Péter produkciója következik Corvus Racerével. Ezután látható lesz a HungaroCopter és a GenPRO magyar gyártmányú repülőgép bemutatója, végül a Goldtimer Alapítvány képviseletében az egyedülálló 75 éves  Li-2 bemutató repülésével vonzza majd a tekinteteket a kék égre sok más produkció mellett – írja a lap.

DRÓN SHOW ZÁRJA A NAPOT

Azt is kiemelték, hogy a délutánt a Komo-Sky Team L-29 delfin sugárhajtású kiképző repülőgéppel folytatják, majd érkezik Vári Gyula Jak-55-ös műrepülő bemutatója. Itt lesz Dolhai Krisztián is, aki Altus repülőgépével fog produkciózni. Az estét pedig Hársfalvi Pál ACROFOX vitorlázó műrepülő és a tavaly is sikeres drón show zárja majd.

A nagy esemény előtt is lesz mit látni, hiszen jön a Hőlégballon Világbajnokság is:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb