Sport

Óriási gratuláció! Major Endre kiélezett mérkőzést követően paralimpiai bronzérmes asztaliteniszben

Major Endre hatalmas küzdelemben 3:1-es vereséget szenvedett a para-asztalitenisz férfi egyes elődöntőjében, így bronzérmes lett a számban, írta meg az M4 Sport.

Nem telt el 24 óra azt követően, hogy a szegedi Major Endre az olasz Andrea Borgato legyőzésével négy közé jutott, s ezzel biztossá vált élete első paralimpiai érme a parapingpongosok férfi WS1-es kategóriájában, már jött is az elődöntője. Méghozzá egy régi ismerős, a brit Robert Davies ellen, akivel szemben Major szinte pontosan egy évvel ezelőtt Eb-döntőt nyert egy rendkívül szoros mérkőzésen.

Az 55 éves, Európa-bajnok játékos – aki Rióban negyedik, Tokióban pedig ötödik volt – már azzal bebiztosította dobogós helyezését, hogy kedden megnyerte a negyeddöntőjét, mivel ebben a sportágban nem rendeznek bronzmérkőzéseket.

A kerekesszékes szegedi pingpongos szerdán a brit Robert Daviesszel mérkőzött a legjobb négy között, és izgalmas csatában 3:1-re maradt alul.

Major Endre a párizsi magyar küldöttség harmadik érmét szerezte, egy-egy arany és ezüst után az első bronzot.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: M4Sport/MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb