Kikapcs

Zöld Málna, Gin & Rum: az ország cukormentes tortája, Wossala Rozina és Rácz Jenő is ott lesznek a hétvégi szegedi őrületen

Szeptember 6. és 8. között rendezik meg a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivált Szegeden. A programokkal teli hétvégén divat-, zenei- és showműsorok, több mint 100 féle gin és rum, valamint egy Gastro Garden várja a kilátogatókat. Sőt, ami még egy hatalmasat dob rajta, hogy a Delimo és Reök Kézműves Cukrászdák díjnyertes Zöld Málna tortája is ott lesz az eseményen, nem is akárhogy: a Magyarország Cukormentes Tortája címet elnyerő édes kísértést pohárkrém formájában lelhetjük fel a fesztiválon.

RÁCZ JENŐ ÉS WOSSALA ROZINA IS SZEGEDRE JÖN

A fesztivál idei kínálatának két kiemelkedő vendége Rácz Jenő és Wossala Rozina lesznek, akik nemcsak séfként, de a gasztrokultúra meghatározó alakjaiként is ismertek hazánkban. Rácz Jenő Michelin-csillagos séf, aki számos díjat nyert már nemzetközi szinten is. A fesztiválon exkluzív főzőbemutatót tart, ahol bepillantást nyerhetünk a csúcsgasztronómia világába. Wossala Rozina szintén a hazai gasztroszcéna egyik meghatározó személyisége, aki szenvedélyes és kreatív megközelítése az ételekhez, valamint közvetlen stílusa különösen népszerűvé tette őt az ételrajongók körében.

13 ÓRÁTÓL LESZ FŐZŐSHOW

Mint kiderült, a Séfek Séféből ismert Szikra Gabriella, “A Konyhám Studio 365” tulajdonosa is a Balaton-partot a Tisza-partra cseréli a hétvége során. A helyi mezőnyt pedig a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület elnöke Bálint Ferenc, valamint az egyesület alapító tagja Goda Gábor erősíti, de kollégája, Rakusz Krisztián is csatlakozik a főzőshowkhoz, amelyek már 13 órától indulnak. 

SAJÁTOS STÍLUS, KÜLÖNLEGES ÉTELEK, ÉS ÚJRAGONDOLT ZÖLD MÁLNA

Mint megtudtuk, a sztárséfeken túl kilenc, a hazai és a helyi étteremvilág élvonalába tartozó vendéglátóhely biztosítja a finom falatokat. Mindegyikük sajátos stílusával és a fesztiválhoz igazított különleges ételeivel készül, ahogy a Delimo és Reök Kézműves Cukrászdák is, akik a Magyarország Cukormentes Tortája verseny nyertes édességét most újragondolták. A torta ezúttal egy teljesen új, rendhagyó formában, azaz pohárkrémként jelenik meg a fesztiválon, és a Dél-alföldi Gasztronómiai és Turisztikai Egyesület bemutatója alatt kóstolhatjuk meg.

TÖKÉLETES KOMPOZÍCIÓKÉNT ÁLL ÖSSZE A HÁROM ÖSSZETEVŐ: A MÁLNA, A PISZTÁCIA ÉS A RÓZSAVÍZ

A pisztácia, a málna és a rózsa külön-külön már nagy sikereket arattak, azonban ebben az édes költeményben tökéletes kompozícióként állnak össze. A habkönnyű édességben a színekkel játszanak, az üde zöld pisztácia mousse kellemes ízét az élénk piros málnazselé savassága egészíti ki, és a rózsavíz teszi még különlegesebbé. Bővebben itt írtunk róla:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb