Szegedi ArcokVideo365

“Azért futok, hogy a kisbetegek nagyon gyorsan meggyógyuljanak” – a Reménysugár Alapítvány gyógyult kis védence is futócipőt húzott a jó ügyért a Continental Futófesztiválon

“Én azért futok, hogy a kisbetegek nagyon gyorsan meggyógyuljanak” – mondta el Nagy Ádám, a Reménysugár – a daganatos gyermekbetegekért Alapítvány gyógyult kis védence, aki vasárnap a családjával együtt futócipőt húzott és a jó ügy érdekében lefutotta a  Continental Futófesztiválon a családi távot.

A JÓ ÜGYÉRT HÚZTAK FUTÓCIPŐT A SZEGEDIEK

Continental Futófesztiválon idén is egy jó ügyért futhattak a legsportosabb szegediek, ugyanis száz százalékban jótékony célra fordították a futójegyekből származó bevételt a szervezők, sőt, rögtön két alapítványt is támogattak:

Már az esemény reggelén megtelt a futókkal a Dugonics tér, nagyon sokan vettek részt a jó cél érdekében az idei Continental Futófesztiválon. Köztük Nagy Ádám is, a Reménysugár Alaptívány gyógyult kis védence, aki családjával együtt érkezett a rendezvényre.

HÉT ÉVVEL EZELŐTT, EGYIK PILLANATRÓL A MÁSIKRA JÖTT A LESÚJTÓ HÍR

Mint ahogy a kisfiú édesanyja, Nagy-Sarok Anita elmesélte, történetük hét évvel ezelőtt kezdődött. Akkor ugyanis lesújtó hír rázta meg a családot. Ádám egyik pillanatról a másikra beteg lett. A család a kisfiúval nyolc hónapot töltött a klinika falain belül, a kétség és a remény között lebegve, de sosem adták fel a hitet, hogy Ádám meggyógyul, s minden rendben lesz. Szerencsére, a Reménysugár Alapítvány támogatásával így is lett. “Hál’ Istennek jól vagyunk. Mindig előre tekintünk, szépen megyünk tovább és bízunk benne, hogy minden rendben lesz” – mondta el az édesanya.

“MINÉL TÖBBEN KONGASSÁK MEG A REMÉNY HARANGJÁT”

“A Reménysugár Alapítvány, illetve a kórház dolgozói, az orvosok és a nővérek, az életünk részét képezték nyolc hónapon keresztül. Mind a mai napig nagyon jó kapcsolatot ápolunk velük. Hiszen a reményhez támogatás is kell. Azt kívánjuk, hogy a remény soha ne hagyja el a beteg gyerekeket és a szüleiket. Minél többen kongassák meg a Remény harangját, álljanak fel a dobogóra, hogy elmondhassák a dobogó tetején, nehéz időszakon vannak túl, de megérte. Hajrá mindenkinek, gyógyuljatok meg!” – üzente az édesanya a Continental Futófesztiválon a Reménysugár Alapítvány kis védenceinek és családjaiknak.

Nézd meg videónkat is, melyben Ádám és édesanyja mesélnek történetükről, s arról, miért tartották fontosnak, hogy együtt fussanak a Reménysugár Alapítvány támogatásáért:

LE A KALAPPAL AZ ADAKOZÓ SZEGEDIEK ELŐTT: MÁSFÉL MILLIÓ FORINT JÖTT ÖSSZE A JÓ ÜGYÉRT

Az iskolakezdés előtt egy nappal rendezték meg Szeged legnagyobb családi futóeseményét, a 2024-es Continental Futófesztivált, amelyen ezer szegedi húzott sportcipőt, hogy futójegyével a Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot, valamint a Reménysugár Alapítványt segíthesse. Szeptember elsején összesen másfél millió forintot gyűjtöttek össze az adakozó kedvű, egyben sportos szegediek a két alapítvány számára.

ITT TALÁLOD VIDEÓS ÖSSZEFOGLALÓNKAT A FUTÓFESZTIVÁLRÓL

Elképesztően nagyot ment vasárnap a Continental Futófesztivál! Még reggel nyolc óra sem volt, s a Dugonics tér már megtelt emberekkel, akik mind-mind futócipőt húztak, hogy nem csupán a saját egészségükért, de a jó ügy érdekében is lefussák a három táv egyikét. Az esemény célja ugyanis nem is lehetett volna nemesebb: a nevezési díjakból befolyt teljes összeg ugyanis 100%-ban két szegedi szervezetnek ment: az összeg felével az idén 30 éves Szegedi Újszülött Életmentő Szolgálatot támogatták, a bevétel fennmaradó része pedig a nagybeteg kisgyerekeknek a gyógyuláshoz erőt adó Reménysugár – a daganatos gyermekbetegekért alapítványhoz került. Horváth Sándor, a szegedi Continental gyárigazgatója maga is a futók között volt, méghozzá három kisfiával teljesítette a családi táv egy kilométerét, akik közül a legkisebb babakocsiban, a középső gyermek pedig apukája karjaiban vett részt a megmérettetésen.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Operatőr: Magyar Andor

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb