Kikapcs

Mától érdemes az eget kémlelni: elkezdődtek a hőlégballon edzések Szegeden! Szemfüles olvasóink lencsevégre is kapták őket (galériával)

Mint megírtuk, Szegeden rendezik meg a FAI Hőlégballon Világbajnokságot, a verseny maga vasárnap startol, de az edzéseket már ma elkezdték a versenyzők. Korán reggel szemfüles olvasóink már lencsevégre is kapták a hatalmas “lufikat”, szebbnél szebb fotókat kaptunk tőletek!

Hoztunk is egy nagy galériát a Szeged felett parádézó hőlégballonokról, köszönjük a képeket olvasóinknak!

31 ORSZÁG 120 CSAPATA JÖN SZEGEDRE

Mint megírtuk, szeptember 8. és 14. között Szegeden rendezik a 25. FAI Hőlégballon Világbajnokságát, melyre 31 országból érkeznek a sportág legjobb pilótái. A hivatalos verseny tehát vasárnap kezdődik, de már korábban is megcsodálhatjuk a hőlégballonokat Szeged felett. A világbajnokságon 31 ország 120 csapata vesz részt, hozzájuk 12 fiesztapilóta csatlakozik, akik célja elsősorban a nézők szórakoztatása lesz.

MINDEN REGGEL ÉS ESTE SZÁLLNAK FEL

A hamarosan startoló versennyel kapcsolatban már megosztottak pár fontos tudnivalót a 25th FAI World Hot Air Balloon Championship oldalán. Mint kiemelték:

  • a hőlégballonok felszállását az időjárás befolyásolja,
  • nincs lehetőség hőlégballonos repülés vásárlására,
  • a felszállás a reggeli órákban történik, 7 óra magasságában,
  • a délutáni repülés 18:00 után várható,
  • a repülések szeptemer 09. és 13. között történnek majd. Az ezt megelőző időszakban “edző” repülések láthatóak az égen,
  • a rendezvényre nem kell jegyet vásárolni,
  • a ballonok mozgása online is nyomon követhető lesz.

Arra is felhívták a figyelmet, hogy a hőlégballonok fel- illetve szállási helyéről is értesítik a közönséget, amit természetesen mi is minden nap közzéteszünk majd nektek!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb