Közélet

Melegpartikra járhatott az egyik magyarországi plébános – az egyház vizsgálatot indított

Válasz Online információi szerint a legfelsőbb kormányzati köröket is megjárta egy akta, amely szerint Bese Gergő dunavecsei plébános melegpartikon vehetett részt, illetve tartós intim kapcsolatot ápolt más férfiakkal. Az Apostoli Nunciatúra elismerte a lapnak, hogy értesült a papot érintő súlyos vádakról, és ezeket továbbították a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyének, az ottani érsek jár el az ügyben.

A cikk megjelenése után néhány órával a kalocsa-kecskeméti érsek irodája közleményt adott ki, amiben az áll, hogy Bábel Balázs „Bese Gergő Pétert 2024. szeptember 6-i hatállyal felfüggesztette papi szolgálata alól” – írták.

EGYHÁZI HATÓSÁG FOLYTATJA LE A VIZSGÁLATOT

„Az Apostoli Nunciatúra értesült a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye papját érintő súlyos vádakról. A kánonjogi előírásoknak megfelelően ezek a vádak azonnal továbbításra kerültek az említett pap ordináriusának, aki mint illetékes egyházi hatóság folytatja le a vizsgálatokat” – írta Michael Wallace Banach titkársága.

“A SZÁJER-TÖRTÉNETNÉL IS DURVÁBB ESETKÉNT JELLEMZIK A TÖRTÉNTEKET

A Válasz Online azt írta Bese Gergőről, hogy az elmúlt években több jelentős eseményen is részt vett:

  • például ő szentelte meg a Miniszterelnökségnek helyet adó Karmelita kolostort,
  • a PestiSrácok.hu és a Megafon irodáit,
  • de fellépett az LMBTQ-propaganda és Hodász András volt katolikus pap ellen is.

A lap azt írja, összesen négy Fidesz–KDNP-s politikustól értesült arról, hogy létezik egy akta, amely bizonyítja, hogy Bese Gergő homoszexuális bulikon vett részt, a lap szerint az ügyet kormánykörökben „a Szájer-történetnél is durvább” esetként jellemzik.

ELTILTOTTÁK A NYILVÁNOS SZEREPLÉSTŐL

A Telex azt is írja, hogy a kalocsa-kecskeméti érsek már augusztus végén eltiltotta a médiaszerepléstől Bese Gergőt, miután értesült a dunavecsei plébánost ért súlyos vádakról. A hivataltól megtudták azt is, hogy az érseki hivatalhoz a Pesti Srácoktól érkezett először kérdés a Bese Gergőt érintő vádakról, ezután a megszokott egyházi eljárás szerint Bábel Balázs bizottságot hívott össze, majd augusztus 26-i döntésével eltiltotta a plébánost a médiaszerepléstől. Az, hogy a kérdés a Pesti Srácoktól érkezett, azért érdekes, mert korábban Bese Gergő áldotta meg a Pesti Srácok és a Megafon szerkesztőségét is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb