Kikapcs

Szeged365 Kikapcs: jótékonysági futás a Laposon, gumikacsák és halfőző fesztivál a Tiszán, Gin és Rum a Móra-parkban, és családi nap Kiksundorozsmán

Lassan vége a nyárnak, de a pörgésnek koránt sincs Szegeden! Programok lesznek hegyén-hátán a következő napokban, mutatunk is párat rögtön:

  • jön a Két Lábon vagy Két Keréken a Szegedi Gyermekklinikáért című jótékonysági futás, sétálás és kerékpározás,
  • családi nap lesz Kiskundorozsmán,
  • Jótékonysági Gumikacsa Verseny a Tiszán,
  • de a halról fog szólni minden a Partfürdőn és a Fokán,
  • illetve indul a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivál is Szegeden!

Meghoztuk az összes hétvégi programot, itt a Szeged365 Kikapcs!

KÉT LÁBON VAGY KÉT KERÉKEN! JÓTÉKONYKODÁSRA FEL!

Immáron hetedik alkalommal rendezik meg a Két Lábon vagy Két Keréken a Szegedi Gyermekklinikáért című jótékonysági eseményt, ahol futni, biciklizni vagy akár sétálni is lehet egy jó ügy érdekében, ugyanis a rendezvényből befolyó összeget száz százalékban a fentebb említett intézménynek ajánlják fel a szervezők. A tavalyi évben példátlan, 4 millió forintál is magasabb összeg gyűlt össze a Szegedi Gyermekklinika megsegítésére, az idei cél pedig nem is lehet más, mint a rekord megdöntése.

CSALÁDI NAP KISKUNDOROZSMÁN

Már gőzerővel zajlanak az első Subasa,Sziksóstó,Öreghegy Polgárőr egyesület támogatói családi napjának előkészületei. A szervezőktől megtudtuk, hogy a családi nap szeptember 7-én lesz Kiskundorozsmán, az Íjász pályán. Mint korábban Virágh László kiemelte szerkesztőségünknek, a rendezvénnyel szeretnék a polgárőrséget közelebb hozni az emberekhez, hogy megismerjék őket, azt a tevékenységet, amit ők nap, mint nap végeznek. Sőt, akár csatlakozni is lehet.

STREETBALL TORNA SZEGEDEN

Szeptember 7-én, szombaton, reggel fél 10-kor immáron harmadik alkalommal startol el a Csongrád Csanád Vármegyei Szabadidősport Szövetség szervezésében a Szeged Streetball kosárlabda torna az újszegedi Ligetben.

GUMIKACSÁK MINDENÜTT!

Idén már kilencedik alkalommal borul majd sárgába a Tisza. Szeptember 7-én, szombaton, 14 órától a szegedi Rotary Club Szeged Dóm szervezésében ismét sor kerül az immáron hagyományos HRP Jótékonysági Gumikacsa Versenyre a Napfény városában, amely nemcsak látványában egyedülálló jelenség, hanem jótékonysági célokat is szolgál. A teljes bevételt ugyanis a szívfejlődési rendellenességgel született gyermekek életmentő műtétjének támogatására fordítják a Gift of Life program keretében. A szegediek körében minden évben nagy népszerűségnek örvendő eseményről Ződi-Sipos Máriával, a Rotary Club Szeged Dóm kommunikációs felelősével beszélgettünk.

FESZTIVÁL SZEGED SZÍVÉBEN

Szeptember 6. és 8. között rendezik meg a II. Szegedi Gin és Rum Gasztro Fesztivált Szegeden. A programokkal teli hétvégén divat-, zenei- és showműsorok, több mint 100 féle gin és rum, valamint egy Gastro Garden várja a kilátogatókat. Sőt, ami még egy hatalmasat dob rajta, hogy a Delimo és Reök Kézműves Cukrászdák díjnyertes Zöld Málna tortája is ott lesz az eseményen, nem is akárhogy: a Magyarország Cukormentes Tortája címet elnyerő édes kísértést pohárkrém formájában lelhetjük fel a fesztiválon.

VIPERÁKKAL ISMERKEDHETÜNK MEG SZEGEDEN

Immár hagyomány, hogy szeptember első szombatján a Rákosi Vipera Védelmi Life Program több helyszínen tart bemutatót Magyarország egyik legveszélyeztetettebb hüllőfajával kapcsolatban, amelynek kipusztulástól való megmentése a hazai természetvédelem sikertörténete. Az egyik helyszín a Szegedi Vadaspark lesz, ahol élőben is találkozhatunk a viperával.

KÖZÖSSÉGI HALFŐZÉS A FOKÁN, HALFŐZŐ FESZTIVÁL A PARTFÜRDŐN

Mint megírtuk, elmarad minden Halfesztivál Szegeden, ám egy kicsit azért mégis lesz. Nem is egy, hanem két esemény. Az egyik a Fokán, ezzel kapcsolatban mint Mocselini Rudolf elárulta, mivel nagyon sokan jelentkeztek a lemondott eseményre, ezért szeptember 7-én ingyenes közösségi főzést rendeznek. A másik az IH Rendezvényközpont által szervezett Tiszai Halfőző fesztivál és Vadásznap. Ez szintén szeptember 7-én lesz a Partfürdőn, a részletes programot pedig itt találod.

SZOBORI BÚCSÚ ÓPUSZTASZEREN

Szeptember 8-án, vasárnap az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark egyik legfontosabb ünnepére, a Szobori búcsúra várja a látogatókat az intézmény. Mint a szervezők tudatták szerkesztőségünkkel, egész nap változatos programokkal készülnek: ünnepi szentmise, népzene, lovas kocsikázás, fogathajtók ügyességi versenye, honfoglalás-kori lovasbemutató, kézműves foglalkozások és utcaszínház színesítik a rendezvényt.

MOZIZGATÁS A KÁRPÁTIA FILMSZÍNHÁZBAN

Ismét aranyos filmeket tűzött műsorra a Kárpátia Filmszínház Szegeden. Mutatjuk a hétvégi repertoárt:

  • pénteken a KING – egy kisoroszlán nagy kalandja című családi vígjátékot láthatjuk,
  • szombaton pedig az Ikaroszt.

IT ENDS WITH US – VELÜNK VÉGET ÉR A BELVÁROSI MOZIBAN

Blake Lively és Justin Baldoni új filmje már látható a Belvárosi Moziban. A film rövid ismertetőjében így írnak: Lily új életet kezdett. Nem volt könnyű gyerekkora, bőven van mit elfelejtenie, de minden rosszon sikerült túllépnie, Bostonba költözött, és új, boldog élet várja. Mindig egy saját boltra vágyott, most talán ez is teljesül. Sőt, ha ez nem volna elég: megismerkedik egy rokonszenves férfival, aki kedves, jó fej és jóképű – hát persze, hogy szerelem lesz belőle. De az intenzív boldogság átmeneti. Lily csapdába kerül, és nem tud kijutni belőle. A múltja utoléri, és ő elköveti az összes hibát, ami elől menekült. Szabadulni próbál. Küszködik, nagyon nehéz helyzeteken igyekszik keresztülverekedni magát. Még szerencse, hogy találkozik egy réges-régi baráttal, aki talán segít neki. De a legnehezebb döntést neki egyedül kell meghoznia. Ha képes rá.

BEETLEJUICE A CINEMA CITYBEN

Régóta várt filmet dobott ki Tim Burton, megérkezett a Beetlejuice a mozikba! Igen, Beetlejuice visszatér! A családban tragédia történik, és Deetzék három generációja hazautazik a rég maguk mögött hagyott Winter River-i házukba. Lydia (Winona Ryder) az eltelt hosszú évek alatt sem tudott megszabadulni a kísértetiesen dilis Beetlejuice (Michael Keaton) emlékétől: ezért esik pánikba, amikor kezelhetetlen kamaszlánya (Jenna Ortega) talál a padláson egy titokzatos makettet, amely a kisvárost ábrázolja, de átjáró nyílik belőle a túlvilágba, és véletlenül meg is nyitja. Hamarosan kiderül, hogy mindkét világban szörnyű bajok fenyegetnek. Ezután már csak annyi kell, hogy valaki véletlenül háromszor egymás után kimondja Beetlejuice nevét, és előlép az árnyak közül a játékos gonoszkodásra mindig kész, szédült démon, hogy bebizonyítsa: nincs olyan káosz, amit ne lehetne tovább növelni.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb