Sport

Szeged ismét megmutatta: 5 millió forintot gyűjtöttek össze a Szegedi Gyermeksebészetnek a Lapos Beach-en, ahol még Gáspár Laci is tekert egyet (frissítve)

Többszáz jótékonykodó szegedi, felszabadult hangulat, kellemes, napsütéses futóidő, bringák hada, Gáspár Laci és egy grandiózus összeg, amely – fittyet hányva a nem túl kedvező gazdasági helyzetre – az idén is elérte a rekorder 5 millió forintot. A Két Lábon vagy Két Keréken a Szegedi Gyermekklinikáért ismét megmutatta, hogy nincs még egy olyan szolidáris város, mint a miénk. Szombat reggel sportos szegediek százai várták, hogy elkezdődjön a sorban hetedik jótékonysági sportesemény, amelyet futva, gyalogolva vagy kerékpározva is lehetett teljesíteni.

“Nincs összetartóbb, szolidárisabb város, mint SZEGED! Az idén is összegyűlt az 5 millió forint, ölelünk Benneteket, köszönjük Nektek!”

– írták ki a szombat délelőtti esemény szervezői a Lapos Beach közösségi média felületeire, azt követően, hogy az idén is sikerült elérniük a 2023-as, a rendezvény hét éves történetében rekordnak számító összeget. A 100%-ban az SZTE Gyermeksebészet eszközvásárlásaira összegyűjtött adomány jelentős hányada, mintegy 4.700.000 Ft az 1500 Ft-os nevezési díjakból és nagylelkű szegedi és környékbeli cégek, magánszemélyek utalásaiból jött össze. Mint Jakab Gusztáv szervezőtől megtudtuk, a fenti összeget saját maguk, az egyesület kasszájából egészítik ki, hogy meglegyen a kerek 5 millió forint.

Az adakozók között is volt egy rekorder, az egy hete Guinness-rekordot felállító deszki KöltözzMa ugyanis kereken egy millió forintot utalt át az alapítványnak, amely a korábbi években adományozott összegekkel együtt már elérte a két millió forintos álomhatárt.

Az eseményen – sok közismert szegedi mellett – a vendégek legnagyobb meglepetésére még Gáspár Laci is megjelent, aki ígéretéhez híven bringára pattant és letekerte a több, mint 26 kilométeres távot.

Az eseményről hamarosan Vér Attila kollégánk óriás-galériájával és Szeged365 aftermovie-val is érkezni fogunk.

FRISSÍTVE: REKORD ÖSSZEGŰ ADOMÁNY ÉRKEZETT, 5.150.000 FT GYŰLT ÖSSZE A KIS BETEGENEK

Mint vasárnap kora reggel Jakab Gusztáv szervezőtől megtudtuk, a nap végére a tavalyi rekord is megdőlt:

összesen 5.150.000 Ft gyűlt össze a Szegedi Gyermekklinika kis betegeinek.

A rendezvényen készült összes fotót IDE kattintva találod meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb