Kikapcs

Egy lenyűgöző és felejthetetlen utazás Michael Jackson világába – exkluzív élménybeszámoló az egyenesen a londoni West Endről Szegedre érkező grandiózus show-ról

Beat it, Thriller, Dirty Diana, Man in the Mirror, Give into me… te is kívülről fújod a legendás Michael Jackson slágereket? November 29-én, a Városi Sportcsarnokban te is átélheted, ahogy a neves producer, James Baker látványos és grandiózus show-jában Ben Bowman-nel, Nagy-Britannia legsikeresebb Michael Jackson-tribute sztárjával életre kelti őket. Az ősszel angliai turnéját megszakítva ugyanis Magyarországra, ezen belül pedig többek között Szegedre érkezik a londoni West Endről a Michael® Show, egy elképesztő és méltó tisztelgés a pop királya, Michael Jackson előtt. Arról, mire számíthatunk e felejthetetlennek ígérkező esten, Kökényessy Katalinnal, a turné magyarországi szervezőjével beszélgettünk.

EZ EGY NAGY SZERELEM PROJEKT

Mint Katalin elmesélte nekünk, a Michael® Show tulajdonképpen egy nagy szerelem projekt számára. Már gyermekkorában rajongott Michael Jackson zenejéért, ahogy sokakra, rá is nagy hatást gyakoroltak az előadóművész dalai. Mindig is nagy álma volt eljutni egy Michael Jackson koncertre, ez azonban már nem válhatott valóra. Amikor lehetősége nyílt rá, belekóstolt a londoni színházvilágba, s nagyon sok musicallel megismerkedett, melyeknek lenyűgözte abszolút profi és magas minőségű megvalósításai. Így elhatározta, ezeket a fantasztikus londoni produkciókat szeretné elhozni Magyarországra is. Így talált rá a Michael® Show-ra, melyről már az előzetes videók meggyőzték, milyen egyedülálló és fantasztikus műsorról van szó. Nem volt kérdés, hogy hazahozza a produkciót, hogy mások is átélhessék a felejthetetlen csodát, valóra váltva nemcsak saját, hanem sok hazai Michael Jackson rajongó álmát.

VARÁZSLATOS SHOW, MELY BÁRKIT MAGÁVAL RAGAD

Ezután volt szerencséje a londoni West Enden személyesen is átélni a csodát, ami végérvényesen meggyőzte, a show a leghitelesebb, legélénkebb és leghatásosabb újrateremtése az ikonikus szupersztár munkásságának, amit meg kell tapasztalnia a hazai közönségnek is. „Tavaly néztük meg a showt Londonban azért, hogy biztosan színvonalas produkciót hozzunk Magyarországra. Azóta is a hatása alatt vagyunk. Ben hangja elvarázsolt minket, alig akartuk elhinni a hasonlóságot. Lenyűgöztek az ikonikus mozdulatok, a dinamikus tánc, az ismerős koreográfia, a jellegzetes jelmezek, a profi zenészek, az egyedi gitárszólók és a csodálatos fények! Ben elképesztő energiával és dinamizmussal hozta a showt! Azóta is azt várjuk, hogy megmutathassuk másoknak is itthon, és mi magunk is újra átélhessük. Aki csak egy kicsit is kedvelte Michael Jacksont és zenéjét, annak látnia kell ezt a show-t!” – számolt be élményeiről Katalin.

„A MAI NAPIG AZT VÁROM, HOGY ELJÖJJENEK ÉS ÚJRA ÁTÉLHESSEM AZ ÉLMÉNYT“

Azt is elárulta, a káprázatos műsort kiváló szakemberek hívják életre. A Michael® a neves producer, James Baker legújabb nagy sikerű díjnyertes színházi produkciója élő zenekarral, lenyűgöző jelmezekkel, ikonikus táncprodukciókkal és természetesen az utánozhatatlan Bennel várja a közönséget. Ben Bowman, Nagy-Britannia legsikeresebb Michael Jackson-tribute sztárja, aki olyan hangulatot teremt amivel képes visszarepíteni a nézőket Jacko varázslatos világába. Nem véletlenül, hiszen maga Ben Bowman is nagy Michael Jackson rajongó, s a benne rejlő csodálat, tisztelet és szeretet az ikonikus előadóművész munkássága előtt ösztönözte arra, hogy hosszú évek munkájával és sok-sok tanulással megteremtse ezt a show-t, s hitelesen életre keltse benne Michael Jacksont. „Elképesztő az élmény, holott Ben nem akarja átvenni a helyét. Ő hozzáadja a maga karakterét, s talán még nagyobb dinamizmussal olyan szinten repíti Michael Jackson világába az embereket, amit tényleg lenyűgöző volt látni. A mai napig azt várom, hogy eljöjjenek és újra átélhessem az élményt“ – idézte fel emlékeit Katalin.

13 GRAMMY-DÍJ, 750 MILLIÓ ELADOTT LEMEZ

Michael Jackson többszörös Grammy-díjas amerikai énekes, zeneszerző, táncos, akit a „pop királyaként” tartanak számon. 1982-es albuma, a Thriller évtizedeken keresztül minden idők legnagyobb példányszámban elkelt albuma volt; négy másik stúdióalbuma, az Off the Wall (1979), a Bad (1987), a Dangerous (1991) és a HIStory (1995) szintén a világ legjobban eladott nagylemezeinek listáján szerepel. Hangja és stílusa különféle műfajok művészeit befolyásolta. Egyike azon kevés előadónak, akiket a Rock and Roll Hall of Fame két alkalommal is tagjai közé sorolt, és többször is bekerült a Guinness Rekordok Könyvébe, többek között a „Minden idők legsikeresebb előadója” címmel. Tizenhárom Grammy-díjat kapott, tizenhárom alkalommal volt kislemeze listavezető az Amerikai Egyesült Államokban szólókarrierje alatt – többször, mint bármelyik másik férfi előadó a Billboard Hot 100 történetében –, és több mint 750 millió eladott lemezével méltán érdemelte ki a World Music Awards legtöbb felvételt eladó szólóelőadó díját.

Heal the World Foundation nevű jótékonysági alapítványa, melynek célja a nehéz körülmények közt élő gyermekek életkörülményeinek javítása és az, hogy megtanítsa a gyermekeket, hogy segítsenek egymáson. Michael Jackson, aki egyszerre 39 jótékonysági szervezetet támogatott, életében hivatalosan összesen ötszáz millió dollárt adományozott és végrendeletében is hagyott vagyonából alapítványoknak.

„Ahhoz, hogy egy ekkora ikon tiszteletére készítsen valaki KoncertShowt, ahhoz kellő bátorság, tehetség, hozzáértés és tisztelet szükséges. Ez mind adott ennél a produkciónál, ezért fut évtizedek óta sikeresen a különböző országokban” – mondta el a turné magyarországi szervezője.

Ha te sem szeretnél lemaradni a varázslatos show-ról, a jegyedet IDE kattintva szerezheted be. Az est paramétereit pedig az alábbiakban mutatjuk:

Michael® Show

Időpont: november 29. péntek, 20:00

Helyszín: Szeged, Városi Sportcsarnok

Jegyvásárlás: ITT

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb