Szegedi Arcok

Le a kalappal Szeged! Rekordösszeg, 3.6 millió forint gyűlt össze a szívbeteg gyermekek támogatására az idei Jótékonysági Gumikacsa Versenyen

Rekordbevételnek számít a 3.600.000 forint, ami a múlt szombati HRP IX. Rotary Jótékonysági Gumikacsa Versenyen gyűlt össze. Ezt az összeget a klub szívbeteg gyermekek életmentő műtétjére fogja fordítani, ahogyan azt a korábbi években is tették, tudatták a jó hírt a szervezők szerkesztőségünkkel.

A jótékonysági kacsafutamoknak köszönhetően 2016-ban és 2018-ban is eszközvásárlással tudták segíteni a szegedi gyermekklinikát, a szegedi vakok és gyengénlátók pedig egy vakbarát kereszteződéssel gazdagodtak, ami az Anna-kúti csomópontban lehetővé teszi számukra, hogy biztonságosan tudjanak átkelni a zebrákon. Az elmúlt években pedig, ahogy most is, kifejezetten a Gift of Life program keretében egy-egy életmentő gyermekszívműtét elvégzésére gyűjtenek támogatást.

EGY TELJESEBB, BOLDOGABB ÉLETET BIZTOSÍTANAK A SZÍVBETEG KISGYERMEKEKNEK

Rotary Club Szeged Dóm 2019 őszén vette át a programot a Szent-Györgyi Albert Rotary Club-tól, akik nagyon nagy sikerre vitték a GOL-t a Szegedi gyerekklinika bevonásával. 2019-ig több mint 60 gyermekszívműtét került sikeres lebonyolításra és több mint 40 gyermeket műtöttek Szegeden a Szent-Györgyi Albert RC segítségével/támogatásával. “A Gift of Life program maga egyrészt szívfejlődési rendellenességgel küzdő kisgyermekek szívműtétjeit hivatott finanszírozni, másrészt egy olyan speciális katéteres eljárással kapcsolatos képzést honosít meg, ami lehetővé teszi azt, hogy ezek a kisgyermekek a nehéz, hosszú és bonyolult műtétek helyett egy gyorsabb, hatékonyabb és sikeresebb regenerációval megoldható műtéti eljáráson essenek át, és ezt követően teljes életet élhessenek. Azt gondolom, hogy ez a projekt az egyik legszebb Rotarys projekt világszerte, hiszen ténylegesen életet tudunk adni olyan gyermekeknek, akiknek más módon nem biztos, hogy lehetőségük lenne a teljesebb, boldogabb jövőre” – mondta el Ződi-Sipos Mária, a Rotary Club Szeged Dóm kommunikációs felelőse számunkra korábbi interjúnkban.

“HÁLÁSAK VAGYUNK, HOGY ILYEN SOKAN SEGÍTETTEK”

“Hálásak vagyunk, hogy idén is ilyen sokan váltottak kacsajegyet, vagy pedig gumikacsa figurát vittek haza adományért cserébe. A jótékonysági akcióinkat igyekszünk mindig úgy megszervezni, hogy a jó cselekedetet valahogyan megköszönjük. A kacsaverseny esetében a nézők létszáma alapján a verseny izgalma és a közös szurkolás is egy jó családi programnak
bizonyult, de akik kacsajegyet váltottak nyerhettek is. A támogatóink több mint 2.000.000 Ft értékű ajándékokat ajánlottak fel, amelyeket az első 150 és az utolsó, 5000. helyen befutó kacsa sorszámával megegyező adományszelvény tulajdonosai nyerhettek meg” – ismertette a rendezvény koncepcióját Ződi-Sipos Mária, a Rotary Club Szeged Dóm kommunikációs felelőse.

Mint tudatták, a nyeremények és a nyertesek listája a www.rotarykacsaverseny.hu oldalon tekinthető meg. A szerencsések az ajándékokat október 7-éig a Juhász Ügyvédi Irodában (6722 Szeged, Kálvária sgt. 19.) vehetik át, amihez fontos, hogy a nyertes kacsajegyüket is magukkal vigyék.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás és fotók: Rotary Club Szeged Dóm

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb