Közélet

Gulyás Gergely a Kormányinfón: a cél a minimálbér és a bérminimum jelentős növelése, Orbán Viktor nem készül kormányátalakításra

A kormány tárgyalt a jövő évi költségvetés egyes elemeiről, Nagy Márton fog tárgyalni a munkáltatókkal és a munkavállalókkal – hangzott el a csütörtök délelőtti Kormányinfón. A cél az, hogy a minimálbér és a garantált bérminimum jelentősen növekedni tudjon, erről a munkavállalóknak és a munkáltatóknak kell megállapodnia, és ha ez sikerül, akkor a kormány ezt törvénybe foglalja – írja a Telex.

A kormány szeretne egy több évre szóló megállapodást kötni a stabilitás jegyében, és szeretnék a bruttó átlagbérhez kötni a minimálbért, mert ez általános béremeléshez vezet. A garantált bérminimumnak még nagyobb jelentősége van, mert 700 ezer ember keresi ezt, szeretnék, ha megállapodás születne erről. Gulyás nem sokkal később azt is elárulta: „A miniszterelnök kormányátalakításokra nem készül” – reagált Gulyás a korábban felröppent pletykákra. A Magyar Nemzeti Bank következő elnökét pedig időben be fogja majd jelenti Orbán Viktor, közölte. Minden a csütörtök délelőtti Kormányinfóról egy helyen, az alábbi Szeged365 cikkben:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb