Közélet

Itt a vége: Botka László egyik legfontosabb embere távozik a városházáról

“A szegedi munkám véget ért” – jelentette be a Partizán csütörtök esti adásában Ruff Bálint, Botka László vezető tanácsadója, első embere. A Budapestről leköltöztetett kommunikációs szakember hosszú évek óta a szegedi polgármester mellett dolgozott, 2017-ben – amikor Botka miniszterelnök-jelöltként szerepelt az országos nagypolitikában – főtanácsadóként tűnt fel mellette, majd a 2019-es és 2024-es önkormányzati választási kampányok során, illetve a szegedi politikus mindennapjaiban is meghatározó szerepet töltött be.

Mint Ruff Bálint az általa vezetett Vétó című műsorban csütörtök este bejelentette, a szegedi munkája véget ért. A jogászként végzett kommunikációs guru arról beszélt, hogy a szerződése a polgármesteri ciklus végéig szólt Szegeden, a munkát ezennel befejezettnek tekinti, új kihívásokat keres. Ruff hozzátette, hogy büszke a Botka Lászlóval közös eredményeire.

  • A műsorban arról nem esett szó, hogy Ruff Bálint Szegedről történő távozásának köze van-e Magyar Péter megjelenéséhez, a közismert politikai kommunikációs szakember azonban rendkívül gyakran nyilatkozott Varga Judit ex-férjéről az utóbbi hetekben.
  • Arról egyelőre nincs információ, hogy ki lesz Ruff Bálint utódja Botka László stábjában. Városházi pletykák szerint a “Láthatatlan kéz” néven is ismert tanácsadó szinte mindent kézben tartott, állítólag a jóváhagyása nélkül nem jelenhetett meg polgármesteri nyilatkozat, közlemény az utóbbi években.

Ruff Bálint jogot végzett, diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen szerezte. Szakmai pályafutását ügyvédi irodákban kezdte, majd a Miniszterelnöki Hivatalban helyezkedett el jogi tanácsadóként. 2007 és 2008 között a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium miniszteri kabinetfőnökként szerzett tapasztalatot egy 150 fős stáb irányításában. Ezt követően dolgozott közpolitikai és kommunikációs tanácsadóként, 2017-ben pedig Botka László szocialista miniszterelnök-jelölt kampányának főtanácsadója lett, majd dolgozott egészen addig, amíg Botka vissza nem lépett fél évvel a választás előtt, miután kiderült, hogy nem képes egy szélesebb ellenzéki összefogást megvalósítani. Ruff azóta is politikai tanácsadással foglalkozik, több polgármesternek is dolgozik, fő megbízója egészen a bejelentésig Botka László volt. Cégét, az Invisible Hand Kft-t IDE kattinva találod meg.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb