Kikapcs

Kakasfuttató verseny, látványőrlés és Csordás Tibi: Faragó Nap Kiskundorozsmán!

Kiskundorozsmán újra megrendezésre kerül a Faragó Nap, ahol hagyományos programokkal, látványos kakasfuttató versennyel és Csordás Tibi koncerttel várnak mindenkit! Reggeltőljj estig tartó szórakozás, helyi ételek és kiváló hangulat a Petőfi Sándor Művelődési Ház szervezésében. Ha szeretnél részt venni Kiskundorozsma legmozgalmasabb rendezvényén, ne hagyd ki a szombati eseményt!

Kiskundorozsmán szeptember 14-én ismét egy felejthetetlen napra készülnek, hiszen szombaton megrendezésre kerül az immár több mint két évtizede tartó hagyomány, a Faragó Nap. Legutóbb is hatalmas sikert aratott, és úgy tűnik, idén sem lesz ez másképp! A helyi lakosok és látogatók számára a nap reggel 7 órakor tűzgyújtással indul, majd 12 órától a Szélmalomban látványőrléssel folytatódik az esemény.

Az igazi nagy durranás pedig 15 órakor kezdődik, amikor elstartol a kakasfuttató verseny. Ez a program hosszú évek óta a rendezvény legnagyobb közönségkedvence, ahol a gazdáiknak kell átkergetniük a tarajos versenyzőket a kétsávos karám egyik végéből a másikba, érintés nélkül. A verseny eredményhirdetése 15:30-kor lesz, ahol a legjobbak díszes kupát kapnak, amit büszkén helyezhetnek ki otthonukba. És ha még ez sem lenne elég, a nap sztárvendége, Csordás Tibi, 17 órától lép színpadra, garantálva a felejthetetlen szórakozást.

Ruzsa Roland, Szentmihály és Kiskundorozsma városrész képviselője szerint a Faragó Nap a kiskundorozsmai közösség egyik legfontosabb eseménye, ahol mindenki együtt ünnepelhet, beszélgethet és élvezheti a finom ételeket, amelyek a kakaspörkölt főző verseny keretében készülnek. Hangsúlyozta, hogy ez a rendezvény nemcsak a versengésről szól, hanem közösségépítő szerepe is van: „Miközben főnek a finomságok, megbeszéljük közös dolgainkat, a legjobbak pedig büszkén vehetik át a díjakat.”

Külön érdekesség, hogy a kakasok futtatása már az ókorban is ismert volt, de más célokat szolgált. Akkoriban a kakasok harci szellemét tesztelték, ma viszont mindez egy vidám, közösségépítő program része. A Kiskundorozsmán megrendezett Faragó Nap ezen eleme valóban egyedülálló, és igazi látványosság!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb