Kikapcs

Sportágakat népszerűsítő rendezvény lesz Szegeden, de mindemellett koraszülötteknek gyűjtenek és elhunyt szegedi sportolókra emlékeznek

Szeptember 21-én sportágválasztó és ünnepélyes szoboravatás várja a szegedieket a Felső Tisza-parton, ahol a szegedi családok megismerhetik a különféle sportágakat.

Szeged idén szeptember 21-én nemcsak a sporté, hanem a kultúráé is lesz. A szervezők egy olyan eseményt álmodtak meg, amely minden korosztály számára különleges élményeket tartogat.

Az érdeklődők számos sportágat kipróbálhatnak, látványos bemutatókat nézhetnek meg, és közben jótékony cél érdekében is támogathatják a rászorulókat. A katasztrófavédelem is bemutatkozik a rendezvényen. Az orosházi mentőcsoport tagjai szabadtéri bemutatóval készülnek, hogy megmutassák, milyen feladatokat látnak el a mindennapi életben.

11 ÉVES SAKKMESTER BEMUTATJA TEHETSÉGÉT, MÍG AZ ÍJÁSZ CSAPAT HAGYOMÁNYOKAT IDÉZ MEG

A színpadon 11 éves sakkmester mutatja be tehetségét, míg az íjász csapat a magyar szittyák hagyományait idézi meg. A küzdősportok szerelmesei sem fognak unatkozni: fit fight és vívó bemutatók is várják őket több különböző sportág mellett. A vívóknak külön sátor áll rendelkezésre, ahol 15 perces bemutatók és vívó szimulációk nyújtják a mozgás örömét. A gyerekek számára arcfestés, ugrálóvár és számos más program gondoskodik a jó hangulatról. A felnőttek sem unatkozhatnak: veterán shooting, katonai sátor és lőelméleti bemutatók is színesítik az eseményt.

EGY DARU REPÍTHET A MAGASBA, EGÉSZEN MAKÓIG ELLÁTNI VELE

A rendezvény egyik legnagyobb szenzációja kétségtelenül az izomautók és a 20 tonnás daru lesz. A bátrabbak 50 méteres magasságba emelkedhetnek a mellmagasságig érő kosárban, ahonnan Makóig elláthatnak. 

ELHUNYT SZEGEDI SPORTOLÓKRA IS EMLÉKEZNEK, AZ ORSZÁGOS KORASZÜLÖTT ÉS GYERMEKJÓLÉTI ALAPÍTVÁNY SZÁMÁRA GYŰJTENEK

A rendezvényen Kószó András mesterszakács is részt vesz, aki főzőművészetével járul hozzá . A szervezők az Országos Koraszülött és Gyermekjóléti Alapítvány, valamint a halmozottan fogyatékkal élő gyermekek támogatására is gyűjtenek adományokat. Emellett az elhunyt szegedi sportolókra is megemlékeznek. Az esemény egyik kiemelt pontja lesz Szeleczky Zita, az ország egyik kiemelkedő színésznőjének domborművének avatása, melyet Túri Török Tibor szobrászművész készített, és avatja is fel a színésznőről elnevezett szabadtéri színpad bejárata mellett- tudtuk meg a hozzánk eljuttatott közleményből.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb