Smart Szeged

Rövidesen felgyorsulnak az események a BYD körül Szegeden, megkezdődik a csarnokok építése (frissítve)

“A mai napon szokásos szakmai egyeztetést folytattunk a BYD elektromos autógyár építésével kapcsolatban, ahol rövidesen felgyorsulnak az események és megkezdődik a csarnokok építése” – jelentette be Botka László a közösségi oldalán.

A polgármester kiemelte, hogy a HIPA (a kormányzati Beruházási Ügynökség) és a Kormányhivatal vezetőivel nagyon szoros együttműködésben dolgoznak, hogy ez a több ezer új munkahelyet teremtő, Szeged és az egész régió gazdasági fejlődését meghatározó beruházás, minél sikeresebb legyen.

FRISSÍTVE: MIHÁLFFY BÉLA IS OTT VOLT AZ EGYEZTETÉSEN

“Azon dolgozunk, hogy a BYD teremtette történelmi és gazdasági lehetőségnek minden Szegeden és Homokhátságon élő a nyertese lehessen. Ezért egyeztettünk a szegedi városvezetéssel és a Csongrád-Csanád Vármegyei Kormányhivatal vezetőségével a beruházás kapcsán előttünk álló kormányzati és városi feladatokról. Természetesen más Szegednek és a szegedieknek fontos ügyeket is érintettünk” – írta a témával kapcsolatban Mihálffy Béla.

NAGY A MOZGOLÓDÁS A GYÁR TERÜLETÉN

Mint megírtuk, a régi 5-ösön és a sándorfalvi úton fogja mérsékelni az építési forgalmat az az ideiglenes, az építkezés idejére kialakított útcsatlakozás, ami a BYD területet a jelenleg lezárt autópálya pihenőn keresztül teszi megközelíthetővé. Az útcsatlakozás kiépítése szeptember végéig megtörténik, így mire a jelentősebb munkálatok zajlanak az ipari park területén, több út között fog megoszlani az építési forgalom.

Mindezek mellett eddig az alapozási munkálatok zajlottak, és már látványterveket is közöltek. Ezekről itt írtunk:

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb