Szegedi ArcokVideo365

“Erről szól az egész, hogy segítsünk, ahol tudunk” – bemutatkozik vármegyénk egyik legfiatalabb önkéntes tűzoltó csapata, a Tiszaszigeti ÖTE

Ott vannak, ahol baj van. Akkor jönnek, amikor a legnagyobb szükséged van rájuk. Nem ismernek félelmet, szinte nincs előttük lehetetlen, s hivatásuk során nap, mint nap az életüket kockáztatják érted. Ők az önkéntes tűzoltók, akik saját magukat háttérbe helyezve, a közösség szolgálatában állnak a hét hét napján, 0-24 órában. Csongrád-Csanád vármegye egyik legfiatalabb önkéntes tűzoltó csapata a Tiszaszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület tagjai. Két éves megalakulásuk óta már számos vármegyei tűznél nyújtottak segítséget, nem is beszélve azokról a rendezvényekről, melyeket biztosítottak, ahol bemutatkozhattak, akár a szegedieknek is.

Ilyen rendezvény volt például szeptember elsején, vasárnap a szegedi Continental Futófesztivál, a Tiszaszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület csapata a Huszár Mátyás rakparton kellemes vízpermettel locsolta le a hőségben az arra futókat. Miután a vízben felfrissült futók elhagyták a rakpartot, András Nimród, a Tiszaszigeti ÖTE elnöke mesélt nekünk bátor és tettrekész csapatáról, s arról, hogyan született meg az egyesület.

NÉHÁNY BÁTOR TISZASZIGETI ELHATÁROZTA, MEGALAPÍTJÁK AZ EGYESÜLETET, HOGY SEGÍTHESSENEK

Mint András Nimród beavatott bennünket, egy tiszaszigeti tüzet követően, egy sör mellett merült fel az ötlet benne és néhány bátor helybéli férfiban, hogy közös összefogással hozzanak létre egy önkéntes tűzoltó egyesületet. A szavakat tettek követték, s így megalakult a Tiszaszigeti Önkéntes Tűzoltó Egyesület. “Nagyon nagy szerencsénkre sikerült egy autót is szereznünk, a Csongrád-Csanád Vármegyei Tűzoltószövetségen keresztül, de mellénk állt Sándorfalva Önkéntes Tűzoltó Egyesesülete is, akik eszközökkel támogatták az indulásunkat. Tavaly tavasszal pedig 17 tag sikeres tűzoltó vizsgát is tett” – idézte fel a kezdeteket András Nimród.

“ERRŐL SZÓL AZ EGÉSZ, HOGY SEGÍTSÜNK, AHOL TUDUNK”

Az egyesület elnöke azt is elárulta, tavaly már volt hét riasztásuk, idén pedig már nyolc riasztásnál álltak 100%-osan helyt. “Próbáljuk segíteni a hivatásos tűzoltók munkáját. Szép hivatás a miénk, de nagyon sok kihívással is szembe kell néznünk, de mindenki ahogy tud, úgy segít. Igazából erről szól az egész, hogy segítsünk, ahol tudunk” – zárta gondolatait András Nimród.

Operatőr: Cséfalvay Marcell

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb