Mindenmás

Nébih: rákkeltő hatású anyagok miatt burgonyatörőt hívott vissza az egyik Szegeden is megtalálható áruházlánc

Primer aromás aminok kioldódása miatt a Mömax visszahívja a forgalomból a burgonyatörő – CLASSIC elnevezésű terméket – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) kedden az MTI-vel.

A hivatal kéri a vásárlókat, hogy az MMXH Lakberendezési Kft. által forgalmazott, 4JA99 tételszámmal rendelkező burgonyatörőt ne használják. A Mömax áruházakba visszavihető az érintett termék, amelynek a leadásakor a vételárat visszatérítik.

A VEGYÜLETEK EGY RÉSZE RÁKKELTŐ VAGY FELTEHETŐEN RÁKKELTŐ HATÁSÚ

Nébih oldalán olvasható tájékoztatás szerint a primer aromás aminok (PAA) szerves vegyületek, melyeket egyebek közt a műanyaggyártásban, festékgyártásban használnak. Az élelmiszerekbe kerülhetnek PAA-k a velük érintkezésbe kerülő anyagokból, például papír csomagolóanyagok feliratához használt tintából is. A vegyületek egy része rákkeltő vagy feltehetően rákkeltő hatású, ugyanakkor több PAA vegyületnél nem merült fel ilyen aggály.

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb