Szegedi ArcokVideo365

Elviszünk egy körre, a Tempó Taxival: “ahol bor van, ott rossz hangulat nem lehet” – Kocsis Tibor, a Bortér egyik fellépője pattant be mellénk az autóba

Folytatva év elején megkezdett hagyományunkat, ebben a hónapban is beppattantunk a Szeged legnagyobb múlttal rendelkező, ikonikus taxitársaságának, a Tempó Taxinak autójába. Ezúttal Kocsis Tibor, énekes, az X-Faktor 2011-es második évadának győztese volt az útitársunk, aki olyan dalokkal hódította meg a közönség szívét, mint a “Lásd a csodát”, vagy az “Egy életen át” című slágerek. Szeptember 18-án este, a Bortér Dóm téri színpadán pedig valamennyi szegedi élőben is együtt fújhatta a dalok szövegeit Tibóval, aki, mint elárulta nekünk, nagy rajongója városunknak, s nem csupán zenészként szeret itt fellépni, de magánemberként is ha teheti, ellátogat a Napfény városába.

“AHOL BOR VAN, OTT ROSSZ HANGULAT NEM LEHET”

“Ahol bor van, ott rossz hangulat nem lehet” – kezdte beszélgetésünket Kocsis Tibor, aki azt is elárulta nekünk, nagyon örült, hogy Szeged őszi nagy bormustráján ő lehetett a nyitónap egyik fellépője. Tibó számára különleges helyet foglal el városunk, hiszen Szeged a fesztiválok, a színház, a kultúra fellegvára. A legemlékezetesebb városunkhoz köthető fellépései között tartja számon, hogy volt szerencséje már a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadára is felállni, de a legnagyobb öröm az volt számára, amikor rögtön az X-Faktor után a Szegedi Dómban adhatott koncertet az adventi időszakban.

DALAI VALÓS ÉRZÉSEK, VALÓS TAPASZTALATOK ALAPJÁN SZÜLETNEK

“Nagyon fontosnak tartom, hogy azok a dalok, melyeket szívből megírok, valós érzésekből, valós tapasztalatokból fakadjanak. Ehhez viszont az kell, hogy az ember élje az életét, s különböző inspirációt szerezzen, különböző helyekről, illetve impulzusokat, melyek alapján egyszer csak megszületik benned egy dal. Ezért próbálok olyan dolgokban részt venni, melyek segítenek abban, hogy érdekes dalok szülessenek, s tartalmukban is izgalmasak legyenek. Mindig valamilyen inspirációt keresek, s ehhez nagyon szeretek utazni, kirándulni. Nagyon szeretem ebben a szakmában, hogy egy csomó olyan városban megfordulok, elsősorban Magyarországon, ahová egyébként ritkán jutnék el. Szeged pont nem ilyen, mert Szegedre egyébként is jövök” – avatott be bennünket Tibó.

TIBÓ SEM VETI MEG A JÓ BORT

S, ha már Bortér, a borozási szokásairól is faggattuk az énekest. Mint Tibó elmondta, alapvetően nem tartja nagy szakértőnek magát a témában, de szereti a bort, s szokott is hódolni a finom, gyöngyöző nedűk adta élvezetnek. Utazásunk során abba is beavatott bennünket, elsősorban a száraz borokat kedveli, de szívesen fogyasztja fröccsként a rozét is főleg a nyári melegekben.

Nézd meg videónkat is, melyben Tibó még többet mesél dalokról, fellépésekről, közönségről, s szegedi élményeiről:

Ha pedig megbízható, Szeged útjain sokat tapasztalt sofőrökre bíznád magad útjaid során, hívd a Tempó Taxit az alábbi elérhetőségen:

Operatőr: Galyas Richárd

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb