Szegedi Arcok

Újra útra kelt a Szegedi Borfesztivál kedvenc cigányvendéglőse, Ásós Géza és csapata Szentendrén készített babgulyást az árvízi védekezésben résztvevőknek

Háromszáz főre készített csülkös babgulyást a budapesti gátakon, az árvízi védekezésben résztvevőknek Ásós Géza és az általa vezetett békési cigány étterem, a Kira vendéglő csapata – írtuk meg a hétvégén, majd most az is kiderült, hogy itt nem állt meg a jótékonykodás a Szegedi Borfesztiválon és a Mars téri piacon évekig autentikus cigánykonyhát üzemeltető Ásós Géza és munkatársai számára. A csapat Budapest után kedden délelőtt ismét útra kelt, Szentendrén készítettek babgulyást az árvízi védekezésben résztvevőknek.  

Ásós Géza és társai múlt héten Budapesten jártak, és ott főztek a finomságból a gátakon, az árvíz ellen védekezőknek, ezen a héten pedig Szentendrére látogattak, ugyanis ott Békés vármegyei, azaz gyulai szakemberek is dolgoztak. “Őket is szeretnénk segíteni, nekik is, de minden védekezésben résztvevőnek szeretnénk megköszönni, hogy ott vannak, óvják és óvták a biztonságot” – fogalmazott a Beolnak Ásós Géza.

BABGULYÁS, FÜSTÖLT CSÜLÖKKEL

Mint megtudtuk, a szegediek kedvenc Gézája ezúttal is babgulyást készített füstölt csülökkel, kiemelte: “ez az egyik legtáplálóbb étel, amibe jócskán kerül a csülökből, krumpliból, nokedliből, amolyan békésiesen készül. Nem Michelin-csillagos fogás, de hiszem, hogy a gátakon, a védekezésben végzett fizikai munka során ilyen ételre van szükség” – hangsúlyozta az indulás előtt. Az is kiderült, hogy 270 adag babgulyás készült, mindez egy magánháznál, hogy a védekezést ne zavarják meg.

Le a kalappal Ásós Géza, a csapata előtt!! Hálásak vagyunk mindazért, amit tett!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb