Közélet

Hatékony együttműködést akarnak: Szegedre látogattak a BYD képviselői, az SZTE és a szakképzési centrum vezetésével is egyeztettek

Szegedre látogattak a BYD képviselői a napokban. Mint kiderült, a Szegedi Tudományegyetem és a szegedi, és hódmezővásárhelyi szakképzési centrum képviselőivel is egyeztettek, valamint Hankó Balázs kultúráért és innovációért felelős miniszterrel, és Joó Istvánnal, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) vezérigazgatójával.

Jerry Xun, a vállalat humán erőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettese kiemelte, hogy kiemelkedő szerepet szán magyarországi tevékenységében a BYD a magyar szaktudásnak és innovatív szemléletnek.

NAGYRA ÉRTÉKELIK A SZEGEDI INTÉZMÉNYEK TEVÉKENYSÉGÉT

Az elektromos járművek gyártásában világelső BYD városunkban húzza fel az első európai gyárát, ami évente 300 ezer autót is kitermelhet, mindezt úgy, hogy több ezer munkahelyet teremt. „Nagyra értékeljük a magyarországi, illetve a szegedi oktatási intézmények tevékenységét. Fontosnak tartjuk, hogy hatékony együttműködést alakítsunk ki, hiszen kiemelkedő szerepet szánunk itteni tevékenységünkben a magyar szaktudásnak és innovatív szemléletnek” – mondta Jerry Xun, a BYD humán erőforrásokért felelős vezérigazgató-helyettese. Azt is hozzátette, hogy az intézmény szerves része lesz a gyár működésének. A delegáció találkozott a szegedi és hódmezővásárhelyi szakképzési centrum képviselőivel, valamint ellátogatott a szegedi Csonka János Technikumba, illetve a Déri Miksa Műszaki Technikumba is.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb