Mindenmás

Napi pakk: 21 fok és esős időjárás elé nézünk Szegeden, Bródy Jánossal zakatol a Tápai Búcsú és startol a Remzső Ferenc Classic testépítő verseny

Napos időjárással kezdjük a szombatot, majd kora délután megérkeznek az esőfelhők is, vagyis: a mai nappal hivatalosan is beköszönt az ősz Szegedre. Napközben már csak 20-21 fokot mérhetünk, és élénk szélre is fel kell készülnünk. Amiből viszont nem lesz hiány, azok a programok. Számos érdekes eseményt tartogat ez a hétvége is Szegeden! Mutatjuk!

MAI NÉVNAPOSOK ÉS A STAND BY ME SZERZŐJE

Nagyon boldog névnapot kívánunk minden Vencel, Bernárd, Bernát, Isméria, Jusztina, Salamon, Salvador, Szelim, Tárkány és Velek nevű olvasónak! Érdekességek:

  • 207 éve született Tompa Mihály költő, a népi-nemzeti irányzat jelentős képviselője, akadémikus (Új Simeon),
  • 101 éve Kabos László, Jászai Mari-díjas színész, komikus (Dollárpapa, A veréb is madár),
  • 92 éve Fekete György, Kossuth-, és Munkácsy Mihály-díjas belsőépítész, szakíró, politikus, helyettes államtitkár,
  • 86 éve Ben E. King amerikai jazz és soul énekes (Stand by me),
  • 78 éve pedig Benedek Miklós, a Nemzet Színésze címmel kitüntetett, Kossuth- és Jászai Mari-díjas színész, színházi rendező, szinkronszínész, érdemes és kiváló művész, a Halhatatlanok Társulatának örökös tagja, aki az idei év elején hunyt el.

ESŐ ÉS SZÉL – EZ FOGJA JELLEMEZNI AZ IDŐJÁRÁSUNKAT SZOMBATON

Szombaton egy hidegfront hatására erőteljesen megnövekszik a felhőzet, és egy széles csapadékzóna halad át felettünk nyugatról keletre araszolva, mindezt kiadós esővel, záporokkal, keleten zivatarokkal. Szegeden sem ússzuk meg csapadék nélkül, nagyon úgy fest, hogy kora délutántól késő éjszakáig szükség lesz az esernyőkre. Többfelé élénk, néhol erős lesz az északira, északnyugatira forduló szél. A legmagasabb hőmérséklet 20-21 fok körül alakul a városunkban.

TÁPAI BÚCSÚ ÉS CSALÁDI ÉLMÉNYNAP A RENDŐRÖKKEL – EZ CSAK EGY PÁR A SOK-SOK HÉTVÉGI PROGRAMBÓL

Itt a hétvége, és most aztán tényleg beindul a pörgés Szegeden! Programok lesznek hegyén-hátán, mutatunk is párat rögtön:

  • Nagy Gábor és Nádas Alexandra kiállításának ad otthont a Kiss Kunszt Galéria,
  • jótékonysági koncertet ad a Tóth Vera Band,
  • felvonulással, műsorokkal és Bródy Jánossal zakatol a Tápai Búcsú,
  • és jön az I. KEVE Családi Élménynap a rendőrökkel Szegeden.

A programokat részletesebben itt találod:

TESTÉPÍTŐ VERSENYT TARTANAK SZEGEDEN

Minden ősszel városunkban rendezi meg a PCA szövetség a régió legrangosabb, és nem mellesleg a néhai szegedi testépítő, Remzső Ferenc emlékére rendezett nemzetközi fitnesz- és testépítő versenyét. Így lesz ez idén is, a szeptember 28-i, egész napos showra, – amelynek az Ifjúsági Ház ad otthont -, bárki ellátogathat, akit érdekel a testépítés és a fitnesz világa. Egyfajta közösségi élmény részesei lehetnek a szegediek, bepillantást nyerhetnek ebbe az izgalmas világba. Szombaton lesz a start, a szervezők pedig már nagy gőzzel készülnek!

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb