Kikapcs

Ma lett 116 éves a Szegedi Villamosközlekedés, és nem csökkent a népszerűsége! Naponta másfél millió megkezdett utazást regisztrálnak a városunkban (frissítve)

Fennállásának 116. születésnapját ünnepli a Szegedi Villamosközlekedés, ebből az alkalomból pedig a Szegedi Közlekedési Kft egy kis megemlékezéssel készült, valamint csatasorba állította a nosztalgiavillamosokat is a városban.

Az ünnepség kapcsán Knezevics Viktor, a Szegedi Közlekedési Társaság ügyvezető igazgatója a Rádió 88-nak elmondta, a járművek indulásakor évi 300 ezer utazást regisztráltak ilyen formában, ez a szám azonban napjainkban már meghaladja az 1 millió 400 ezret is naponta a kötöttpályás közlekedési eszközökön.

NOSZTALGIAVILLAMOS KÖZLEKEDIK MA

Az eseményen emléklapokat adtak át a kiváló dolgozóknak, akik között van, aki már csaknem 40 éve látja el munkáját a társaságnál. Sőt, a rövid ünnepség után a 12-es pályaszámú villamos Szeged Plázához közlekedett, ahonnan „K” jelzéssel indult tovább, és az alábbi útvonalon találkozhatunk vele 15:30-ig: Szeged Pláza – Tarján – Vadaspark – Szeged vasútállomás – Szeged Pláza – Tarján – Kecskés – Szeged vasútállomás – Szeged Pláza.

FRISSÍTVE: AZ SZKT MUNKATÁRSAIT IS DÍJAZTÁK AZ NAGYÁLLOMÁS ELŐTT

A Szegedi Villamosközlekedés 116. születésnapjának alkalmából az MWG 12-es pályaszámú nosztalgia villamos kiállt Szeged vasútállomás végállomásra kedden délelőtt. Az eseményen részt vett Knezevics Viktor, az SZKT ügyvezető igazgatója és dr. Németh Zoltán Ádám közösségi közlekedési és vasútbiztonsági vezető, akik közösen az SZKT Főmérnökségein a villamosüzem területén dolgozó kiváló munkatársaiknak adtak át emléklapot:

  • Rózsa Gábor járműfelújító és építő üzemvezető és villamos járműfenntartási üzemvezető,
  • Sós Tibor pályafenntartási szolgálatvezető,
  • Szarvas Szabolcs villamos forgalmi üzemvezető,
  • Varga Ferenc villamosvezető részére
Fotó: SZKT

Gratulálunk!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb