Sport

Szombaton és vasárnap a cselgáncs Szegedre költözik: jön a Csaba Béla Memorial és az Első Beton Kupa!

Szombaton és vasárnap ismét Szeged ad otthont a Csaba Béla judo emlékversenynek, amely immár hatodik alkalommal kerül megrendezésre. Az újszegedi sportcsarnokban felnőttek és utánpótlás cselgáncsozók lépnek tatamira, hogy a sportág iránti elhivatottságukat bizonyítsák. A két napos esemény első napján a felnőttek és ifjúságiak küzdenek, míg vasárnap a diák és serdülő kategóriák versenyeznek az Első Beton-kupáért.

A Csaba Béla judo emlékverseny hatodik alkalommal hozza össze az ország legjobb cselgáncsozóit Szegeden. Az esemény különlegessége, hogy a küzdelmek mellett a sportág iránti tisztelet is megjelenik, hiszen a résztvevők Csaba Béla emléke előtt tisztelegnek. A szombati program keretében a felnőtt III. osztályú egyéni bajnokságot és az ifjúsági B kategóriás magyar bajnokságot rendezik meg, vasárnap pedig az Első Beton-kupáért diák A, B és C, valamint serdülő korosztályok küzdenek.

A verseny népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy nyolcvan magyar klub küldte el sportolóit, és a vasárnapi nemzetközi mezőny Romániából, Szerbiából, Horvátországból és Ukrajnából érkező versenyzőkkel egészül ki. A sportesemény szervezője, a Szatymazi SE elnöke, Szabó Csaba elmondta, hogy mindkét nap egy-egy olyan szakembert is díjaznak, aki a cselgáncs sportért sokat tett Szegeden és a vármegyében. Szeged mellett számos más klub is képviselteti magát, többek között Mórahalom, Domaszék és Hódmezővásárhely.

Az előző megmérettetésen is ott voltunk, sőt exkluzív interjút is készítettünk akivel csak lehetett a tatami szélén. Érdemes elolvasni:

Október 6-án több korosztály – diák A, B, C, és serdülők – lépnek tatamira, hogy bebizonyítsák tehetségüket és küzdeni akarásukat. Az eseményre több mint 80 klub nevezett, és nemzetközi indulók is érkeznek, köztük Romániából, Szerbiából és Horvátországból. A szegedi sportcsarnok ad otthont az izgalmas küzdelmeknek, ahol a győztesek értékes érmekkel térhetnek haza.

Az emlékverseny különlegessége, hogy minden korosztály szigorú súlykategóriákban indul, így igazán igazságos és izgalmas küzdelmekre számíthatunk. Nemcsak a judokák technikai tudását, hanem a sport iránti elhivatottságukat is megcsodálhatjuk. Az esemény népszerűsége nem véletlen: évről évre több versenyző nevez, és a nézők száma is növekszik.

Tudtad, hogy a judo filozófiája a „maximum hatás minimális erőfeszítéssel” elven alapszik? Ezért is különleges ez a harcművészet, amely nemcsak fizikai, hanem mentális edzést is nyújt a sportolóknak.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb