Sport

Ezen a hétvégén Szeged volt az ország Judo fővárosa! (videók)

Brutálisan jó érzés volt látni a fiatalokat és az elszánt felnőtteket a tatamin: az Újszegedi Sportcsarnok megtelt cselgáncsossal, mivel megint Szegedre szervezett nemzetközi és hazai kupát a Szatymazi SE. Több önkormányzat, és a Magyar Judo Szövetség is támogatta a rangos versenyt.

Szombaton ifjúsági magyar bajnokságnak, egyben Krajkó Gyula-emlékversenynek, valamint az Első Beton felnőtt és junior magyar kupa nyílt versenyének adott otthont Szeged. Elképesztő hány országból érkeztek versenyzők: Észak-Korea, Zambia, Madagaszkár, Marokkó, Guinea, Románia, Moldova, Szlovákia, Ukrajna, Szerbia, Horvátország. A megnyitóról élőben is bejelentkeztünk, itt tudod megnézni:

A Magyar Judo Szövetség főtitkárát, Nagy Andrást arról kérdeztük, hogy mennyire fontos a Judo Szegeden, Magyarországon, és az egész világon:

Természetesen az első nap a versenyek közben Szabó Csaba főszervezővel is beszélgettünk, aki a tatami mellett árulta el, hogy elképesztően sokat dolgoztak azon, hogy egy ilyen rangos és nagy versenyt szervezzenek Szegedre.

A helyszínen a megnyitón azt is megtudtuk, hogy a cégek mellett két önkormányzat is támogatta a nemzetközi sportrendezvényt: Szatymaz és Szeged az a két város, amely összefogott azért, hogy Szeged legyen a judo főváros ezen a hétvégén. Szénási Robi Szeged város önkormányzati képviselője is cselgáncsozott sokáig, így külön öröm neki is, hogy itt lehet a versenyen. Ha pedig már a Szeged365 kamerájával sikerült elkapnunk, akkor arról is megkérdeztük, hogy miért mártózik meg minden hónapban a Tiszában, még akkor is ha mínusz fokok vannak éppen.

Az Első Beton folyamatosan kiemelt szerepet játszik Szeged és a régió sport támogatásában. Szigeti Csaba ügyvezetőt is megkérdeztük arról, mi a cég hitvallása, miért segít folyamatosan a szegedi és a régiós sportnak.

Krajkó Zoltán, Krajkó Gyula testvére is ott volt a Judo versenyen. Elárult a Szeged365 Family-nek, hogy a testvéréről elnevezett versenyen lenni hatalmas megtiszteltetés.

Vasárnap 10 órától regionális nyílt nemzetközi verseny kezdődött, Első Beton Judo-kupa néven: diák A, B és serdülő korú gyerekek indultak el.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb