Szegedi ArcokVideo365

Ahol a falak is mesélnek: a jövő szakembereit vezette be az épületgépészet fortélyaiba a deszki Költözzma, szegedi diákok látogattak el az egyik építkezésükre

Milyen gépészeti megoldásokat tesz lehetővé a legújabb technológia? Mit kell tudni a födémszigetelésről, a gépészeti kialakításokról, vagy egyáltalán milyen értékekkel rendelkezik egy fal, vagy a födémrendszer? Ezekre és hasonló kérdésekre keresték a választ csütörtökön, Deszken a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola diákjai, akik ellátogattak az év Vállalkozói Díját bezsebelő KöltözzMa Jakab Gyula utcai épülő házaihoz, ahol a vállalat sokat tapasztalt alapítója, Nádasdi Csaba avatta be a fiatalokat az épületgépészet gyakorlati oldalába, s hasznos fortélyaiba.

A DIÁKOK BELEKÓSTOLHATTAK, HOGYAN IS NÉZ KI EGY ÉPÍTKEZÉS A GYAKORLATBAN

Mint Farkas Péter, a Szegedi SZC Móravárosi Szakképző Iskola szakképzési igazgatóhelyettese elmondta, azért szervezték meg ezt a gyakorlati bemutatót az iskola gépészeti szakirányú osztályának, hogy a gyerekek kicsit belelássanak a munka világába, megtapasztalják testközelből, hogy hogyan is néz ki egy építkezés a gyakorlatban.

HASZNOS FORTÉLYOK ÉS LÁTVÁNYOS, TÜZES BEMUTATÓ

KöltözzMa csapata, mely a grafitos, SiP paneles gyorsházak nagy szakértőjeként és kivitelezőjeként vált ismertté rövid idő alatt, olyan bepillantást tudott adni a szakma jövendőbeli szakembereinek, melyeket az iskolapadban ülve nehéz lenne elsajátítani. Nádasdi Csaba, a cég egyik alapítója pedig örömmel vállalkozott a feladatra, hogy a témában mindazt a tudást, amit ő már hosszú évek tapasztalatával összegyűjtött, átadja a fiatalabb generációnak. Természetesen az előadás végén a látványos, tüzes bemutató sem maradhatott el.

“KITELJESEDHETTEM, MINT TANÁR”

A gyakorlati óra végén pedig a diákok kérdezhettek Nádasdi Csabától, aki válaszaival örömmel elégítette ki a fiatalok tudásszomját a témában. “Ott teljesedtem ki, mint tanár” – árulta el a KöltözzMa alapítója.

Nézd meg videós összefoglalónkat is az eseményről:

@szeged365

Ahol a falak is mesélnek: a jövő szakembereit vezette be az épületgépészet fortélyaiba a Szeged melletti Költözzma csapata! 😁⛑🛠🪚🏗🏘 …szegedi diákok látogattak el az egyik folyamatban lévő építkezésükre, amit mi is megnéztünk!🤩🧐👀

♬ eredeti hang – Szeged365 – Szeged365

Operatőr: Rescsik Márk és Szabó Dániel

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb