Kikapcs

Felszántanád a BYD-t? Most megteheted… De nyugi, csak szimulátoron!

Megjelent a Global Farmer PC-re, amiben valós térképadatok alapján akár Magyarországon is igazi gazdálkodó lehet az ember. Sőt, Szeged környékén is lehet szántani, aratni, betakarítani, akár a BYD területén is gazdálkodhatunk a szimulátorral.

A Leet Gaming Magazin azt írja, hogy a Global Farmer nagy előnye a Farming Simulatorral szemben az, hogy a Microsoft Flight Simulatorhoz hasonlóan valós térképadatokat használ, így a világ bármely pontján fel lehet építeni a farmot. Ez azt jelenti, hogy akárhol lakik az ember, a saját szülőfalujában, városában is elkezdheti a munkát, legyen az bárhol Magyarországon. Akár Szegeden is!

CSAK EGY IRÁNYÍTÓSZÁM KELL

Mint kiderült, mindössze annyit kell tenni, hogy megadunk egy irányítószámot vagy egy helynevet, vagy csak megjelölünk egy helyet a térképen, a játék pedig az OpenStreetMap adatai alapján generál mindent. A lap emlékeztet, hogy az OpenStreetMap alapvetően egy Wikipedia-szerű közösségi projekt a földrajzi adatok és a térképek számára. Magyarország pedig szinte teljesen fel van térképezve benne, szóval élhetünk bárhol, saját szülővárosunkban lehetünk a legnagyobb farmerek. Sőt, nem csak a valós világ összes épülete és nevezetessége kerül be a játékba, de minden olyan nyílt terület, ami elég nagy egy kis gazdálkodáshoz, zölddel lesz kiemelve, és ez lehet az első földterületünk.

AKÁR A STADIONOKAT IS BEVETHETED

A lap szerint mivel a Global Farmer minden nagy, nyílt zöld területet művelhető földként azonosít, még a stadionok pályáit is, így miért ne termeszthetnénk krumplit a Puskás Aréna közepén?! Vagy a BYD területén? A domborzati adatok mellett a világtérkép minden egyes területe pontos hőmérsékleti, csapadékmennyiség, napsütés időtartama és talajkémiai információkkal is rendelkezik. Miután kiválasztottuk a parcellánkat a világ felszínén, megkezdődik a szokásos mezőgazdasági szimulációs körforgás. Érdemes tudni, hogy a Global Farmer már most elérhető a Steamen, de csak Early Access formában, így nem lesz végtelen az élmény. 

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk! 

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb