Mindenmás

Nincs több remény: holtan került elő a kilenc éve nyomtalanul eltűnt szegedi fiú

Évekig élt a remény Molnárné Benkő Margitban, hogy eltűnt fiát élve megtalálják a rendőrök. A szegedi Benkő Adrián eltűnésének aktáját tavaly decemberben porolták le, ám kilenc év után sajnos fájdalmas hírt kapott az édesanya: DNS-teszt igazolta, hogy megtalálták Adriánt, de sajnos már későn, fia, mint kiderült, már évekkel ezelőtt elhunyt.

Mint korábban megírtuk, Adrián 24 éves korában, 2015. április 26-án tűnt el, azóta nem találták. A Bors beszámolója szerint Adrián a Kossuth Zsuzsanna Technikum és Szakképző Iskolában tanult. Az eltűnése előtti hétvégén a barátaival volt, az egyik belvárosi szórakozóhelyen. “Egy egyetemi buliba ment el a barátaival azon a szombaton, majd onnan egy másik egyetemi szórakozóhelyre. Hazajött, aludt, aztán másnap délben elment itthonról. Azt mondta, egy barátjával találkozik, de nem mondta, kivel” – mesélte akkor Margit. 

KÁMFORRÁ VÁLT

Az anya másnap, hétfőn jelentette be a rendőrségen Adrián eltűnését. “A rendőrség az Ortutay utcáig tudta bemérni a telefonját. Ki volt kapcsolva ” – részletezte Margit. “Alig lehetett sokszor kihúzni belőle valamit” – folytatta az anya, aki nem tudja, kivel találkozhatott a fia azon a vasárnapi napon“Beszéltem a barátaival, máig tartom velük a kapcsolatot, de vasárnap egyikükkel sem találkozott. Nem tudom, kihez ment. Kámforrá vált” – tette hozzá Margit. Azóta nem látta a fiát. 

TAVALY DECEMBERBEN BEHÍVTÁK A RENDŐRSÉGRE

Mindennek tavaly decemberben már nyolc éve volt, ám a lap szerint az asszony nem adta fel a reményt. Megkérdezték, ezért tette-e ki újra az oldalára a korábbi rendőrségi felhívást. Ekkor zokogni kezdett. A Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányság hívta be őt. “A nyomozónő kint volt nálunk, kérte, hogy menjek be… DNS-tesztet adni” – folytatta Margit. Kicsit hallgatott, majd kimondta: “nagyon sok az azonosítatlan holttest, lehet, hogy az övé is köztük van” – mondta. A család akkor még abban bízott, hogy Adrián egyszer csak bekopogtat az ajtón és azt mondja: jól van, ám addig nem tudják nyugodtan álomra hajtani a fejüket, amíg meg nem tudják, mi történt.

OKTÓBER ELEJÉN A DNS-TESZT ALAPJÁN AZONOSÍTOTTÁK ADRIÁNT

Tíz hónapig Margit aggódva várta, hogy csörrenjen a telefonja. Ha hívják, akkor ugyanis megtalálták Adrián holttestét. Az asszony félelme beigazolódott: Margit a Borrsal közölte, október elején tudta meg, hogy fiát a DNS-teszt alapján beazonosították. A fia sajnos már nem él, sosem fog hazamenni.

EGY BUDAPESTI TEMETŐBEN NYUGSZIK, EZIDÁIG NEM TUDTÁK, HOGY Ő AZ

Benkő Adrián az otthonától több mint 170 kilométerre, egy budapesti temetőben nyugszik, és mint azt az édesanya a lapnak elmondta, a fia eltűnése után négy hónappal, 2015 augusztusában már megtalálták a holttestét, csak nem sikerült őt beazonosítani. A DNS-vizsgálat eredménye alapján derítették ki, hogy a szegedi fiú lett odatemetve. “Kutyasétáltatók találták meg Zuglóban, nem sokkal azután, hogy eltűnt. Idegenkezűségre utaló nyom nincsen, nem ölték meg a fiamat” – mondta el az édesanya.

AZ ÉDESANYA NEM ÉRTI, EGYÁLTALÁN HOGYAN KERÜLHETETT FEL A FIA BUDAPESTRE

“Adrián testvére és édesapja jobban viselik, hogy a fiam nincs többé. Könnyebben fel tudják dolgozni. Én táppénzen vagyok a fiam halálhíre óta. A legjobban az fáj, hogy kilenc évet kellett várjak, hogy megtudjam, a fiam nincs többé. Nagyon fáj a szívem, idáig reménykedtem, hogy még él és egyszer betoppan” – árulta el Margit. Hozzátette, nem érti, mégis, hogyan kerülhetett a fia Budapestre. Az édesanya szerint ugyanis nem volt ott barátja, nem is járt fel oda nagyon. Nem járt el messzebbre Szegednél. “Fogalmam sincs, hogy mi történhetett ott vele” – mondta.

“Most azt kell intézzük, hogy Adrián Szegedre kerüljön. Nem tudom, hogy mikor kerülhetnek haza a fiam maradványai. Kicsit megnyugszunk, és utána megbeszéljük, hogy hol temessük el. Itt, Szegeden szeretném eltemetni, hogy a közelemben legyen” – zárta szavait Margit.

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb