Kikapcs

Különleges járműveket csodálhatunk meg szombaton: veteránautók és motorok lepik el a Maty-ért

Közel száz, az 1900-as évektől kezdve gyártott kiváló állapotban lévő veteránautók és motorok érkeznek szombaton a Maty-érre! Az autócsodák egy „élő ipartörténeti kiállítást” alkotnak majd, amelyek megtekinthetők a helyszínen az érdeklődőknek is.

Mint a szervező Délalföldi Veteránjármű Egyesület tudatta, október 19-én, szombaton rendezik meg a Nemzeti Kajak-kenu és Evezős Olimpiai Központban, ismertebb nevén a „Maty-éren” nyárbúcsúztató, III. Szezonvégi baráti találkozójukat.

ÉLŐ IPARTÖRTÉNETI KIÁLLÍTÁS

Az eseményen reggel 9 óra és délután 14 óra között a youngtimer és oldtimer veterán-járművek tulajdonosai részére egy KRESZ-vetélkedő kerül megrendezésre. A baráti összejövetelre közel száz, az 1900-as évektől kezdve gyártott kiváló állapotban lévő veteránautók és motorok érkeznek Az autócsodák egy „élő ipartörténeti kiállítást” alkotnak majd, amelyek megtekinthetők a helyszínen az érdeklődőknek is.

KÖZÖSSÉGI TERET BIZTOSÍTANAK A VETERÁNJÁRMŰVEK SZERELMESEINEK

A szervezők célja, hogy a találkozó, a veteránautók és motorok szerelmeseinek valamint a gyűjtőknek egy újabb közösségi teret biztosítson idén is, ahol megtekinthetők és egymásnak is bemutathatók a távoli múltból érkezett, az autógyártás járműtörténeti jelentőségű remekműveit.

FONTOS TUDNIVALÓK

  • 8:00 – 9:00 – Gyülekező, veteránjárművek folyamatos érkezése, a Maty-éri Olimpiai Központba. Regisztráció és a résztvevők köszöntése.

A helyszín:

  • Szegedi Nemzeti Kajak-Kenu és Evezős Olimpiai Központ
  • 6710 Szeged, Szabadkai út 113.
  • GPS koordináták:
  • 46.232486 hosszúság, 20.074264 szélesség

Megközelítés:

  • Szeged felől két útvonalon is megközelíthető az Olimpiai Központ, az 55-ös úton Baja irányában, ill. a
  • régi 5-ös úton pedig Röszke irányába. A tó keleti partjától kb. 2 kilométerre halad az M5-ös autópálya,
  • aki azon érkezik, érdemes az 55. számú útnál letérnie a sztrádáról (Szeged-nyugat / Domaszék Baja 55-ös út).

Láttál valamit, amely izgalmas, érdekes vagy hasznos lehet a Szeged365 Family többi tagja számára is? Töltsd le a vadonatúj applikációnkat, küldj fotót és légy a tudósítónk!

App Store: https://apple.co/3ZdLaYm
Google Play: https://bit.ly/3LSOTHJ

Kövess a Szeged365 TikTok, Facebook és Instagram oldalakon is!

Köszönjük, hogy a virtuális családtagunk vagy!

Kapcsolódó cikkek

'Fel a tetejéhez' gomb